!
!
agaat-botswana-roze-hanger_

AGAAT (alle soorten)

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

Er zijn verschillende soorten AGAAT.

KLEUR :

helder of melkwit, grijs, blauw, groen, roze, bruin, vaak kunstmatig gekleurd

UITERLIJK

wasachtig en zacht, gewoonlijk gestreept, soms doorzichtig met kleine kristallen; diverse grootten; vaak verkocht als kunstmatig gekleurde schijven zonder extra therapeutische eigenschappen ZELDZAAMHEID goed verkrijgbaar

VINDPLAATS Verenigde Staten, India, Marokko,Tsjechi, Brazili, Afrika

Sterrenbeeld : Tweeling & maagd

Chakra : Afhankelijk van kleur.

KENMERKEN Dit is een zeer stabiel kristal, gevormd uit microscopische kristallen van kwarts in strepen. Agaten zijn aardende stenen die een emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht scheppen. Ze helpen bij het centreren en stabiliseren van fysieke energie.

Agaat heeft de kracht om yin en yang te harmoniseren, de positieve en negatieve krachten die het universum in stand houden.

De steen, met zijn kalmerende werking, werkt langzaam maar geeft veel kracht. De vele lagen kunnen verborgen informatie aan het licht brengen.Psychisch maakt agaat de acceptatie van uw zelf mogelijk, wat uw zelfvertrouwen vergroot. Het stimuleert zelfanalyse en de waarneming van verborgen omstandigheden en wijst u op elk ongemak dat uw welzijn verstoort.

Agaten versterken de geestelijke functie door een betere concentratie en betere analytische vermogens.

De liefde van agaat voor oprechtheid moedigt het spreken van de waarheid aan.

Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren.Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Het geneest innerlijke woede door liefde te koesteren en de moed te geven om opnieuw te beginnen. Tevens schept het een gevoel van veiligheid en zekerheid bij het opheffen van innerlijke spanning.Spiritueel verhoogt agaat het bewustzijn en verbindt het u met het collectieve bewustzijn van de eenheid van het leven. Het moedigt contemplatie en assimilatie van levenservaringen aan, wat leidt tot spirituele groei en innerlijke stabiliteit.GENEZING Agaat stabiliseert de aura en elimineert en transformeert negatieve energien. Het reinigende effect is krachtig op fysiek en emotioneel niveau. Op het hart gelegd geneest het de emotionele aandoening die het accepteren van liefde verhindert. Op de buik gelegd stimuleert agaat de spijsvertering. Het heelt de ogen, de maag en de baarmoeder; het reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, en het verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.POSITIE Houd of leg het op een relevante plaats op het lichaam.

SPECIFIEKE KLEUREN EN SOORTEN Naast de algemene kenmerken hebben specifieke kleuren aanvullende eigenschappen:

Blauw-groen agaat is gewoonlijk kunstmatig geproduceerd glas en heeft geen therapeutische eigenschappen.

Groen agaat versterkt de geestelijke en emotionele flexibiliteit en vergroot de besluitvaardigheid. Nuttig bij het oplossen van geschillen.

Roze agaat bevordert liefde tussen ouder en kind. Leg het op het hart voor een optimaal effect,

We beschrijven ze  allemaal.  Elke edelsteen is apart, uniek en een subliem wondertje vanuit de natuur, een gift van Moeder Aarde aan ons.

 

bron : eigen meer dan veertig jaren ervaringen met edelstenen

!

BLUE LACE AGAAT of CHALCEDOON

Blue Lace Agaat of Chalcedon agaat

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN Blue lace agaat is een uitstekende helende steen. Zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Het is met name effectief bij het activeren en helen van het keeIchakra .en maakt vrije expressie van gedachten en gevoelens mogelijk,

 

kleur : bleekblauw met witte of donkerder lijnen

Uiterlijk : gestreept zowel klein getrommeld, als hangertje en ook grotere schijven.

verkrijgbaar : het is gemakkelijk te verkrijgen

vindplaats : net zoals agaat.

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN

Blue lace agaat is een uitstekende helende steen. Zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Het is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt vrije expressie van gedachten en gevoelens mogelijk.

Het toont de weg naar het ervaren van hogere energien. De steen is een van de grote ondersteunende stenen voor woede, infectie, ontsteking en koorts.

Psychisch werkt blue lace agaat tegen het onderdrukken van gevoelens die voortvloeien uit de angst om beoordeeld en afgewezen te worden. Van oordelen is vaak sprake in een ouder/kind relatie, zowel in de jeugd als tijdens de volwassenheid. Daardoor worden gevoelens achtergehouden en blokkeert de gebrekkige zelfexpressie het keelchakra en kan deze de borstkas benvloeden - het gevoel te zullen stikken. Blue lace agaat lost het oude patroon van onderdrukking op en moedigt een nieuwe wijze van expressie aan. Het helpt mannen hun gevoelige aard te bevrijden en te accepteren.

Geestelijk helpt blue lace agaat bij de verbale expressie van gedachten en gevoelens en het gaat geestelijke stress tegen. Emotioneel neutraliseren de vredige energien die van deze steen uitgaan, gevoelens van woede.

Spiritueel reinigt blue lace agaat het keelchakra zodat de hoogste spirituele waarheden tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Het is een steen die gedachten verbindt met spirituele vibratie en voor diepe gemoedsrust zorgt.

GENEZING Blue lace agaat de keel. Zijn eigenschap om geblokkeerde zelfexpressie te bevrijden maakt de steen tot een goed middel bij problemen met schouder en nek, een gebrekkig werkende schildklier en infecties van keel en lymfstelsel. Je kan het gebruiken bij koorts, verwijdert blokkades in het zenuwstelsel, helpt bij pijn in de botten en botmisvormingen, versterkt het skelet en helpt bij breuken. Het helpt ook haarvaatjes en de alvleesklier. Hulp bij een onbalans in het hersenvocht en bij een waterhoofd. Blue lace agaat focust en richt geluid naar de juiste plaats.

POSITIE : Op een relevante plaats, vooral op de keel.

BOTSWANA AGAAT

Botswana-agaat wordt alleen in Botswana gevonden en is erg nuttig voor iemand die te maken heeft met vuur of rook. Het is weldadig voor mensen die roken of willen ophouden met roken. Botswana-agaat blijft niet bij problemen hangen, maar zoekt naar oplossingen. Het helpt u onbekend terrein te verkennen en uw creativiteit te onderzoeken.

Op geestelijk niveau helpt het u dingen in een breder verband te zien.

Op emotioneel niveau gaat het onderdrukking tegen. Deze agaatsoort heeft vaak knobbeltjes en omdat het grijs en gewoonlijk ovaal is, ziet het eruit als hersenen, waarmee het resoneert. Het is bijzonder nuttig bij het assimileren van zuurstof, stimuleert de bloedsomloop en is weldadig voor de huid. Het helpt ook bij een depressie.

Op niet-fysiek niveau stimuleert het "het kruinchakra", waardoor energie in het auraveld komt.

Het is speciaal voor kinderen ! Vooral voor hen die zeer actief zijn.

Samenstelling: SiO2, hardheid: 6-7; dichtheid: 2,6.

AGAAT MOS

groen, blauw, rood, geel, bruin

doorzichtig of doorschijnend met vertakkende tekeningen als van bladeren of mos; vaak klein en getrommeld

goed verkrijgbaar

Verenigde Staten, Australi, India

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN

Mosagaat verfrist de ziel en stelt u in staat de schoonheid in alles om u heen te zien. Het helpt bij het verminderen van gevoeligheid voor het weer en bij milieuvervuiling. Deze steen is zeer weldadig voor iedereen die in de landbouw werkzaam is of met plantkunde te maken heeft.

Deze geboortekristal helpt vroedvrouwen bij hun werk, vermindert de pijn en bevordert een vlotte bevalling. Het is een steen voor een nieuw begin en voor het opheffen van blokkades of spirituele belemmeringen.

Mosagaat is een steen van rijkdom en trekt overvloed aan.

Het kristal kan met een dubbel doe! werken: het biedt intellectuelen toegang tot hun intutieve gevoelens en helpt intutieve mensen hun energie op praktische wijze te kanaliseren.

Op het psychische vlak verbetert mosagaat het zelfrespect en versterkt het positieve karaktertrekken. Het vermindert angst en diepgewortelde stress. Het helpt bij de ontwikkeling van kracht en het vermogen om met andere mensen om te gaan, en stimuleert de uitbreiding van iemands persoonlijke ruimte en groei. Deze agaatsoort versterkt het vermogen om iets nog eens te proberen en inspireert tot nieuwe idealen.

Geestelijk bevordert mosagaat zelfexpressie en communicatie. Het brengt uw emoties in evenwicht en vermindert stress en angst. Het moedigt vertrouwen en hoop aan, want het is een zeer optimistische steen. Daarnaast is de steen behulpzaam voor iedereen die depressief is vanwege levensomstandigheden of een onbalans in de hersenen. Ongeacht hoe moeilijk die omstandigheden kunnen zijn, mosagaat geeft inzicht in de achterliggende oorzaak.

GENEZING Mosagaat bespoedigt herstel en is te gebruiken bij langdurige ziekten. Het gaat ontstekingen tegen, reinigt de bloedsomloop en de excretie, stimuleert de lymfstroom en versterkt het immuunsysteem. Het helpt hypoglykemie en uitdroging te voorkomen, behandelt infecties, verkoudheden en griep en verlaagt koorts. Het gaat ontstekingen tegen en vermindert zwellingen in lymfknopen. Als elixer op de huid aangebracht behandelt mosagaat schimmelinfecties en andere huidinfecties

AGAAT VUUR /VUURAGAAT

VUURAGAAT

KLEUR

bruinachtig rood, oranje, blauw, groen

UITERLIJK

wervelende, stralende kleine steen

ZELDZAAMHEID

in gespecialiseerde winkels te krijgen

VINDPLAATS

Verenigde Staten, Tsjech ie, India, IJsland, Marokko, Brazili

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN Vuuragaat heeft een diepe band met de aarde en zijn energie is kalmerend en zorgt voor veiligheid en zekerheid. Met zijn aardende krachten biedt het steun in moeilijke tijden.

Vuuragaat heeft een krachtige beschermende functie, vooral bij vervloekingen. Het bouwt een beschermend schild rond het lichaam op en laat onrecht naar de bron terugkeren

Fysiek is vuuragaat, zoals zijn naam al aangeeft, verbonden met het element vuur; het stimuleert seksuele activiteiten, bezielt het basischakra* en bevordert de vitaliteit op alle niveaus. Op psychisch niveau verjaagt vuuragaat angst en zorgt het voor diep gevoelde zekerheid.

Het vasthouden van vuuragaat moedigt introspectie aan, waardoor innerlijke problemen moeiteloos worden opgelost. Het helpt begeerten en vernietigende verlangens op te heffen en kan nuttig zijn bij de behandeling van verslavingen.

Spiritueel helpt deze beschermende steen bij het ontspannen van het lichaam, wat de meditatie ten goede komt. Deze agaatsoort zou voor de absolute volmaaktheid staan, omdat het zorgt voor spirituele kracht en het de evolutie van het bewustzijn bevordert.

GENEZING Deze steen heelt de maag, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en stoornissen in de bloedsomloop. Het is goed voor de ogen, verbetert zien in het donker en verheldert het zicht op innerlijke, intutieve niveaus en uiterlijke,fysieke niveaus. Het resoneert met de meridiaan van de drievoudige verwarmer* en is te gebruiken om hem weer in evenwicht te brengen door opflakkeringen tegen te gaan en hitte uit het lichaam te verwijderen. Vuuragaat brengt vitaliteit in het lichaam en voorkomt dat de energie opraakt. Als een chakra* uit balans is, brengt vuuragaat het weer zachtjes op zijn plaats. Op een verfijnd niveau lost vuuragaat etherische blokkades op en energetiseert het de aura*.

POSITIE U kunt vuuragaat langdurig dragen of desgewenst op het hoofd of een relevante plaats van het lichaam leggen.

AGAAT Crazy lace

Agaat crazy lace

Het mineraal Agaat crazy lace brengt u dynamiek en snelheid. Stimuleert levendigheid en afwisseling. Activeert flexibiliteit en denken. Werkt heilzaam voor weefsels spataders en aambeien. Werkt goed tegen insectenbeten en infecties. 

 • Sterrenbeeld: 
  Schorpioen (24 oktober tot 22 november) 
 • Kleur: 
  Oranje, wit, bruin
 • Maand:
  Oktober en september
 • Chakra: 
  Wortelchakra (1e) - Muladhara en hartchakra (4e) - Anahata

Werking van Agaat crazy lace

Klachten verminderen Agaat crazy lace: 
Het mineraal Agaat crazy lace vermindert kans op infecties. Werkt goed tegen insectenbeten. Werkt heilzaam voor weefsels, spataders en aambeien. 

Eigenschappen bevorderen Agaat crazy lace:
Het mineraal Agaat crazy lace bevordert dynamiek en snelheid.

Toepassing met Agaat crazy lace: 
Agaat crazy lace kan als sieraad worden gedragen en als trommelsteen of leg op een voor u relevante plek.

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen

De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

MERLINIET agaat

Eerst en vooral : alle kenmerken van de agaat.

Daarbij komend speciaal Merliniet agaat :

MERLINIET

 

KLEUR         zwart en wit

UITERLIJK twee aparte opake kleuren; gewoonlijk klein

ZELDZAAMHEID wordt steeds gemakkelijker verkrijgbaar

VINDPLAATS       Nieuw-Mexico

KENMERKEN

Merliniet bevat de imprint van de gecombineerde kennis van sjamanen, alchemisten, magiërs en anderen die met magie werken.

 De dubbele kleurstelling vermengt de spirituele en aardse vibraties, waardoor u toegang krijgt tot spirituele gebieden.

Deze steen ondersteunt de praktijken van de sjamanen en magische rituelen en vergemakkelijkt het lezen van de Akasha-kronieken*, wat leidt tot reizen in vorige en toekomstige levens om inzicht te krijgen in de manier waarop in de toekomst geleefd dient te worden.

Dit kristal kan magie in uw leven brengen.

GENEZING Gebruik merliniet om zaken uit het vorige leven te genezen en om harmonie in uw leven te brengen.

Merliniet zorgt voor evenwicht tussen yin en yang, het bewuste en onbewuste, intellect en intuïtie.

POSITIE Draag het om de hals of houd het achter de oren om toegang tot vorige levens te krijgen.

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

LEOPARD agaat

Leopard Skin Agaat komt uit Brazilië.

Helende werking
Leopard Skin Agaat helpt problemen op assertieve wijze aan te pakken en biedt steun bij een onvermijdelijk conflict. De steen bevordert organisatorische vaardigheden en leert u snel te denken. Leopard Skin Agaat vergroot de natuurlijke weerstand, handhaaft gezondheid en wekt respect. Brengt balans en harmonie in de omgeving. De aura en chakra's worden in balans gebracht, en dat maakt astraal reizen makkelijker. Geneeskrachtig bij bloedziekten, miskraam voorkomen, zwangerschap braken.

Kleur
Roze, Bruin, Groen, Blauw, Grijs, Melkwit of Helder

Chakra 1e 2e 3e
Basis/ Wortelchakra, Heiligbeen en Zonnevlecht

Sterrenbeeld
Maagd, Kreeft, Ram, Schorpioen


Agaat DENDRIET

Dendriet is een steen die een sterke band onderhoud met natuurvolken zoals elfen en devische wezens. De edelsteen draagt wijsheid van ver voor het ontstaan van de mensheid. Dendriet brengt overvloed, een diep en sterk contact met moeder aarde en maakt kalm. Dendriet wordt gevonden op Agaat of Chalcedoon en wordt ook wel Boom Agaat of Picture Stone genoemd.
De steen creëert rust in de directe omgeving. Innerlijk en uiterlijk kalm. Juist door deze rust heeft overvloed de kans de drager van Dendriet te bereiken. De steen laat van elk moment genieten. Ook geneest het onbalans in de chakra’s.

Spiritueel

Een sterke band met elfen en devische wezens zoals gezegd. De steen heeft dan ook een niet te missen connectie met de aarde. Dendriet is te gebruiken om de oogst van gewassen te vermeerderen maar ook om bijvoorbeeld de planten binnenshuis gezond te houden. Door de sterke band met het plantenrijk versterkt de steen het contact tussen gebruiker en het gebied waar die zich in bevindt. Dendriet is dus ideaal om eigen heilige ruimtes te creëren. De steen heeft tijd nodig om tot haar volle potentieel te komen. Om een heilige ruimte te creëren dus de steen plaatsen en je zal elke dag meer resultaat gaan voelen.

Emotioneel & Mentaal

Dendriet helpt geconcentreerd te zijn. Hierdoor helpt het bij chaotische omstandigheden. Het balanceert de chakra’s door het onderste te verbinden met de aarde en vervolgens de rest te reinigen. Hierdoor kan de steen het hoger bewustzijn beter laten integreren. De steen schenkt het vermogen problemen als uitdaging te zien. Perfecte steen ook voor eigenliefde en tegen stress.

Fysiek

Bloedvaten, zenuwen, zenuwstelsel, zenuwpijnen, skeletziekten, osteoporose, bloedsomloop, kaalheid, haarvaten, pijnstillend, wonden genezing,

Geopathische belasting

Dendriet is een sterke heler van planten en de aarde. Leylijnen, geopathische belasting en oude trauma’s van de aarde worden geheeld door de steen op de plek te zetten/leggen.

Chakra’s

Alle chakra’s. Het balanceert de chakra’s door het onderste te verbinden met de aarde en vervolgens de rest te reinigen. Hierdoor kan de steen het hoger bewustzijn beter laten integreren.

Vindplaats

Tsjechië, India, Marokko, IJsland, Verenigde Staten, Brazilië

Agaat BRAZILIAANS

Het mineraal Agaat BRAZILIAANS geeft verlichting bij erfelijke belastingen. Zorgt voor stabiliteit en geeft innerlijke kracht. Maakt je bewust en evenwichtig. Werkt heilzaam op de maag en darmen. Goed voor de doorbloeding en bloedsomloop.

 • Sterrenbeeld: 
  Schorpioen (24 oktober tot 21 november)
 • Kleur: 
  Rood, vleesachtige kleur
 • Maand:
  Oktober en november
 • Chakra: 
  Basischakra (1e) en hartchakra (4e)

Werking van Agaat BRAZILIAANS

Klachten verminderen:
Het mineraal Agaat rood vermindert erfelijke belastingen. Werkt heilzaam op de darmen, maag, bloedvaten.

Eigenschappen bevorderen: 
Agaat rood bevordert innerlijke kracht en zorgt voor evenwichtigheid. Maakt je bewust.

Toepassing:
Agaat rood kan als sieraad op de huid worden gedragen en als trommelsteen of leg op een voor u relevante plek.

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen

De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

Agaat TURRITELLI

Turitella agaat kan verschillende kleuren en patronen vertonen.

Werking

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Agaat werkt ook beschermend tijdens het reizen. Fysiek heeft agaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en bedplassen. Het stimuleert de stofwisseling. Door haar beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Ook omdat het groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig. De steen moet daardoor vaak wat langer gedragen worden voor hij effect heeft maar is daardoor wel heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen.

Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt turitella agaat zuiverend en helend. Het heeft eens sterke connectie met het verleden en helpt contact maken met vorige levens. Het is een heel geschikte steen voor vruchtbaarheidsproblemen en kan ondersteunend werken bij kunstmatige inseminatie en IVF.

Verzorging

Turitella agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

·        Chakra: afhankelijk van kleur

·        Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen