!
!
Engelen-levensvreugde

OEFENEN en OEFENEN ...

Ik kan nog zoveel affirmaties tot positief denken neerschrijven zodat je je negatieve gedachten ompoolt naar positieve.
Jij kan denken : tjièns, dat ziet er goed uit, ik ga dat eens proberen of dat bij mij lukt.
Dus jij gaat voor de spiegel staan, kijkt in je eigen ogen (als je dat al lukt) en spreekt daadwerkelijk die bewuste affirmatie uit
(bijvoorbeeld)
"In mijn leven is alles goed. Ik heb succes, ik ben geliefd, ik heb meer dan voldoende geld" maar je denkt nog altijd : ik ben een mislukkeling, ik ben zo arm als een kerkluis, nooit lukt iets mij, ik zal heel mijn leven voortsukkelen....."
Dus die affirmatie : dit is LIPPENDIENST en SPEEKSELVERSPILLING !
MET JE ONDERBEWUSTZIJN, dat jouw wens verwerkelijkt zonder aanziens des persoons, SPEEL JE GEEN SPELLETJES !
Jij voelt je een mislukkeling, wat je ook zegt : je blijft een mislukkeling, omdat dat je overtuiging is en je onderbewustzijn je overtuiging verwerkelijkt.
Jij voelt je geliefd en succesvol : wat je ook zegt : je wordt geliefd en succesvol, omdat dat je (gewijzigde) overtuiging is, je gelooft erin, je bent er vast van overtuigd, en dat die verwerkelijkt wordt.
Dus wat je zègt, moet je trachten van wat je zegt het gevoel te krijgen (je te verbeelden hoe gelukkig je je zou voelen als dat in orde komt) en dan pas is het zaadje geplant in voedselrijke aarde en zal het ontkiemen en groeien. Om het goed te laten groeien moet je het water en voedsel geven (positieve affirmaties als bevestiging van je doel). Het wordt een prachtige, bloeiende struik, reken maar. Als je twijfelt, geeft niet maar zet je terug zelf aan het werk : herbegin in volle overtuiging. Veranderen van gedachtenpatroon gaat met vallen en terug opstaan.

Je kan het !

Je bent véél méér dan je brein ! Je kunt wel denken dat jouw brein je leven bepaalt, maar dat komt omdat je je brein getraind hebt om zo te denken. Je kunt dit instrument van jou ook iets afleren en het iets nieuws leren.
Jouw brein is een instrument dat je kunt gebruiken zoals jij dat wenst. De manier waarop je nu je brein gebruikt, is slechts een gewoonte : en gewoonten : àlle gewoonten, kunnen veranderd worden als we dat willen : alleen de wetenschap dat dit kan is zelfs al genoeg !
Stop het geratel in je hoofd eens eventjes en denk echt na over dit idee.

"JOUW BREIN IS EEN INSTRUMENT EN JE KUNT HET GEBRUIKEN OP DE MANIER DIE JIJ WENST."
De gedachten die je "kiest" te denken creëren de ervaringen die je hebt. Als je denkt :"het is moeilijk een gewoonte of een gedachte te veranderen", zal de keuze voor deze gedachte dit werkelijkheid maken voor jou.
Als je zou kiezen te denken "Het wordt steeds gemakkelijker voor mij om te veranderen", zal de keuze voor die gedachte tot gevolg hebben dat deze gedachte uitkomt.

(het woord "mind" werd vertaald in"brein" of "gedachtenwereld")
(bron Louise L. Haye)

 

 

U hebt zoveel te geven al denkt u van niet.

 

Een klein gebaar,

een lach,

een vriendelijk woord,

ze doen de mensen goed.