!
!

ONS DENKPATROON VERANDEREN

 

POSITIEF  DENKEN /  MENTAL COACHING   /  

 ONS DENKPATROON VERANDEREN 

 

Eigenlijk is het allemaal hetzelfde :  onze opgelegde dogma’s vanin onze peuterjaren tot nu herconditioneren :  elke negatieve (gewoonte-) gedachte omvormen naar een constructieve, positieve gedachte !    Het “ik wil”  naar  “ik kàn”  of “ik bèn”  !

 

We hebben er allemaal de mond van vol,  we lezen het elke dag dat het zou moeten, maar doen we er iets aan ?

Bij onze kinderen ?  Bij onszelf als voorbeeld ?

 

Neen dus, zoals ik hier elke dag ondervind.

We kunnen ons eigen leven creëren door ons denkpatroon.  Ongelooflijk ?

Toch is het waar.

Wat we allemaal tegenkomen in ons leven : alle zorgen, problemen, ongevallen, ziekten is niet zomaar, maar is het “gevolg” van ons “denken”.

Eerst DENKEN we, dan krijgen we met mathematische precisie wat we denken : het GEVOLG.

 

Ziekten, zeg je ?   Ja je lichaam spreekt een zeer duidelijke taal tot je waar het precies fout zit in je denken : waar je je denken moet veranderen van uiterst negatief naar constructief.

Problemen, zeg je ?  Ja, je ervaringen zijn de exacte weergave van je gedachten : dus als je negatief denkt, krijg je allerlei zorgen en problemen te verwerken : precies zoals je verwacht en waarvoor je angst hebt ze te krijgen.

 

“Je bènt wat je de héle dag dènkt !”

 

Ik kan nog zoveel affirmaties tot positief denken neerschrijven zodat je je negatieve gedachten ompoolt naar positieve.
Jij kan denken : tjièns, dat ziet er goed uit, ik ga dat eens proberen of dat bij mij lukt.
Dus jij gaat voor de spiegel staan, kijkt in je eigen ogen (als je dat al lukt) en spreekt daadwerkelijk die bewuste affirmatie uit
(bijvoorbeeld)
"In mijn leven is alles goed. Ik heb succes, ik ben geliefd, ik heb meer dan voldoende geld" maar je denkt nog altijd : ik ben een mislukkeling, ik ben zo arm als een kerkluis, nooit lukt iets mij, ik zal heel mijn leven voortsukkelen....."
Dus die affirmatie : dit is LIPPENDIENST en SPEEKSELVERSPILLING !
MET JE ONDERBEWUSTZIJN, dat jouw wens verwerkelijkt zonder aanziens des persoons, SPEEL JE GEEN SPELLETJES !
Jij voelt je een mislukkeling, wat je ook zegt : je blijft een mislukkeling, omdat dat je overtuiging is en je onderbewustzijn je overtuiging verwerkelijkt.
Jij voelt je geliefd en succesvol : wat je ook zegt : je wordt geliefd en succesvol, omdat dat je (gewijzigde) overtuiging is, je gelooft erin, je bent er vast van overtuigd, en dat die verwerkelijkt wordt.
Dus wat je zègt, moet je trachten van wat je zegt het gevoel te krijgen (je te verbeelden hoe gelukkig je je zou voelen als dat in orde komt) en dan pas is het zaadje geplant in voedselrijke aarde en zal het ontkiemen en groeien. Om het goed te laten groeien moet je het water en voedsel geven (positieve affirmaties als bevestiging van je doel). Het wordt een prachtige, bloeiende struik, reken maar. Het enige dat jij moet doen dan is het voedsel blijven geven (houd je gewoontegedachtes onder controle ! Positief denken !!!)

Stel je effectief voor hoe gelukkig en blakend van zelfvertrouwen je je zou voelen als je je doel zou bereikt hebben : houdt dat gevoel van verrukking vast en doe je affirmatie alsof je het (je doel) al bereikt hebt !

"Ik verdien het, ik ben het waard, suces te hebben ! Ik geloof dat ik succes heb "

Als je twijfelt, geeft niet maar zet je terug zelf aan het werk : herbegin in volle overtuiging. Veranderen van gedachtenpatroon gaat met vallen en terug opstaan.

Je kan het !

 

 

;