!
!
onyx  5

Onyx

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 Onyx is een mineraal en een variëteit van kwarts, meer nader bepaald een variant van chalcedoon. Onyxen zijn tweekleurige nesosilicaten, waarbij de kleuren als lagen of banden met elkaar verweven zijn. Onyx is verwant aan agaat, een vierkleurige kwartsvariant. Er zijn verschillende soorten onyxen, waarbij de basisnaam onyx normaal gesproken gebruikt wordt om een mineraal aan te duiden met witte en zwarte lagen. Daarnaast kennen we ook de sardonyx met witte en roodbruine (de kleur die sard genoemd wordt) lagen en carneool of carneoolonyx (vuurrode en witte lagen). 

 

ONYX

korte uitleg:
Familie : kwartsen
- Behoort tot de chalcedoon-groep : onyx is een éénkleurige zwarte of witte chalcedoon
- Astrologie : Saturnus, Steenbok
- Naamgeving : de naam betekent "vingernagel"
- Is goed voor : het gehoor en het luisteren, het haar, de huid, de nagels.
- Tegen : astma, circulatiestoringen, ettering, haaruitval, hartklachten, insectenbeten, kalktekort, ongevallen, onrust, tranende ogen, piekeren, pijnen, vergiftiging.
- Helpt bij : het bedwingen van de passie; bij een rouwproces.
- Versterkt : de concentratie, deemoed, geestkracht, het geweten, hart, horen, de luchtwegen, de oren.
- Geeft : ernst, evenwichtigheid, verdieping van gedachten, inspiratie, innerlijke rust, deemoed, volharding.
- Beschermt tegen : ongevallen en overmatig piekeren.
- Bevordert concentratie en inspiratie (met betrekking tot geestelijk leven).
- Spiritueel : Is de steen der inspiratie. Maakt vreesloos en verstrengt de zeden. Weert slechte invloeden af
- Extra : kan nare dromen oproepen, hardheid of neerslachtigheid opwekken (vooral bij een slechte Saturnusstand in de horoscoop); steunt afwikkeling van karma (vooral onder de 30 jaar).

Uitgebreide uitleg:
KLEUR zwart, grijs, wit, blauw, bruin, geel, rood
UITERLIJK gestreept, marmerachtig, vaak gepolijst; alle formaten
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS Italië, Mexico, Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika
KENMERKEN Onyx geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandighe¬den en in tijden van grote stress. Het zorgt ervoor dat u uw energie gemakkelijker kunt centreren en op één lijn met een hogere macht kunt brengen, en dat u verbinding met het geheel kunt maken.
Het kan u in de toekomst laten kijken en met zijn vermogen om per¬soonlijke kracht te geven vergemakkelijkt het uw lot in eigen hand te nemen. Dit kristal geeft kracht, standvastigheid en volharding, schenkt zelfvertrouwen en draagt ertoe bij dat u zich op uw gemak voelt in uw omgeving.
Onyx is een geheimzinnige steen die u helpt stilletjes uw gang te gaan.
Maar onyx houdt naar verluidt de herinnering vast aan dingen die de drager zijn overkomen.
Het is te gebruiken voor psychometrie, omdat het zijn verhaalt vertelt aan mensen die gevoelig zijn voor zijn vibraties.
Vanwege deze eigenschap om herinneringen vast te houden kunt u onyx gebruiken bij het genezen van wonden en fysieke trauma's uit vorige levens die het huidige leven beïnvloeden. Als u een stuk onyx vasthoudt, leidt dat uw aandacht naar de plek van een vroegere verwonding, die dan te verhelpen is met bodywork of kristaltherapie. U kunt onyx ook gebruiken om oud verdriet te genezen.
Op het psychisch vlak herkent en integreert onyx tegenstellingen in uzelf. Het verankert de vluchtige manier van leven in een stabielere en geeft meer zelfbeheersing.
Onyx is een geestelijk versterkend middel dat zorgen en angsten verlicht en u leert wijze beslissingen te nemen.
Op fysiek vlak helpt onyx u om uit het universum die energieën op te nemen die u nodig heeft, bijvoorbeeld voor genezing. Het schept evenwicht tussen yin en yang. Te gebruiken voor de zenuwen.
GENEZING Onyx is weldadig voor het gebit, de botten, het beenmerg, bloedstoornissen en de voeten.
POSITIE Draag het aan de linkerkant van uw lichaam of leg het op een relevante plaats. Om de hals gedragen zou onyx de lust verminderen en kuisheid ondersteunen.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL