!
!
7.aqua_gems chakra vitaal

EDELSTEENWATER- EDELSTEEN OLIE - EDELSTEEN ELEXIR

Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam & geest. Er zijn verschillende manieren om de positieve en krachtige energie van edelstenen te gebruiken.

Edelsteenwater drinken is een zeer krachtige manier om de positieve energie van de stenen op te nemen in lichaam en geest.
Je kan het water ook vervangen met olie en dan heb je een edelsteenolie om uitwendig aan te brengen op het lichaam.

Edelsteenwater kan je heel gemakkelijk zelf maken.
Benodigdheden :  
heldere glazen karaf of schaal , mineraal water, edelsteen of stenen, een glazen buisje,  
zonlicht
Tip: Het is belangrijk dat de karaf of schaal volledig doorschijnend is, zo kan er overal zonlicht door en kan de kleur van het glas het water niet beïnvloedt.

Toepassing van edelsteenwater:

Consumptie gericht op een volwassen persoon. Voor kinderen of dieren, vergelijk je het lichaamsgewicht met een normaal volwassen persoon.

Het is aan te raden om te beginnenmet een glas per dag. Daarna kan je dit opbouwen naar enkele glazen per dag. Bij edelstenen die een activerende werking hebben (bergkristal) is het best om dit edelsteenwater's morgens te drinken.
Bij edelstenen die een zachte & subtielere werking hebben (rozenkwarts, amethist), mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer vier, maar bij krachtig werkende stenen is het niet aan te raden om meer dan twee glazen per dag te drinken.
Het is beter om te kiezen om het edelsteenwater voor een langere periode te gebruiken,met een minder aantal glazen per dag, dan dat je moet stoppen door een overreactie van het lichaam.

Je kan edelsteenwater ook uitwendig toepassen, bvb op de huid. Dit kan heel effectief zijn voor bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem, sportblessures, pijn... . Je kan hiervoor het edelsteenwater of de edelsteenolie gebruiken.

Bij maken van edelsteenwater

Werkwijze:
Zorg ervoor dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn.
Doe de edelstenen in het buisje (of indien je een karaf hebt met apart edelsteenvakje afgesloten van de karaf zelf) plaats het buisje in de karaf en vul de karaf met mineraalwater. Zet de gevulde karaf dan ca 3 uur in de zon. Als er geen zon is, zet de karaf dan op een zeer heldere plaats (bvb aan de raam met het meeste daglicht) en laat ze hier dan ca 6 uur staan.

De zon zal het edelsteenwater opladen met warme, zachte en kalmerende energie. Let op: Er zijn steensoorten die metalen bevatten die niet voor consumptie geschikt zijn. (bv hematiet, malachiet, ...) Wanneer je deze stenen in water legt komen deze stoffen vrij in het water.
(Als je dit wil voorkomen, leg de stenen die je wil gebruiken dan in een helder glazen potje dat je kan afsluiten en zet dit potje in het water. Dit is zowiezo al uitgesloten indien je het glazen buisje van aqua gems gebruikt)
Zo komen de stenen (en de metalen) niet in aanraking met het water en kan de energie van de stenen toch doorstromen naar het water.

Bekijk de speciale lijst die ik gepubliceerd heb.

Belangrijk:
Voor je edelstenen gebruikt om edelsteenwater te maken, is het zeer belangrijk ze eerst goed te zuiveren. Edelsteen essence zelf maken:

Je kan van dit water edelsteen essence maken door de hoeveelheid edelsteenwater af te meten met een maatbeker en er dan 2 maal zoveel alcohol (bv cognac of whisky) toe te voegen.
Noteer steeds de datum en de naam van de edelsteen essence op de fles.
Je neemt best een bruine fles of zet de fles op een droge, donkere plaats om te bewaren.
Deze essence gebruik je dan zoals bloesem essence.

 

Als je emotionele of lichamelijke klachten wil behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam.
Drink dagelijks regelmatig kleine porties edelsteenwater, verdeeld over de dag. (Het is raadzaam dat gevoelige mensen de consumptie van edelsteenwater langzaam opbouwen)

 Je kan je edelsteenwater nog verrijken door de karaf op een energieplaat met de gouden bloem des levens te plaatsen.