!
!
Engelen-Levensvreugde
Donker en Licht of Angst en Liefde, kortom DUALITEIT

COMMITMENT

Commitment of de beloften aan jezelf houden !

Ga altijd zeer correct met jezelf om.  Je hebt beloofd aan jezelf om weer héél te worden, om uit de situatie te stappen waarin je onbevredigd zit, om aan jezelf te werken, om je gedachtenpatroon en je gedragspatroon te veranderen : blijf jezelf trouw.

Angst (je ego) zal je dikwijls stokken in de wielen steken, maar het is dan aan jou om voor jezelf steeds opnieuw de keuze te maken om vooruit te gaan ...  veranderen van gedachtepatroon : je denken veranderen, is niet zomaar gedaan !   Het is volhouden en je laten meedrijven met de stroom van het leven.  Hier leer je dat ... hier wordt je ook geconfronteerd met je diepste angsten en weerstanden.

De boog kan niet altijd gespannen staan !   Een paard dat altijd in galop loopt, valt dood uiteindelijk.  Probeer een indeling te maken per dag, zodat je toch, al is het maar een half uurtje per dag vrijneemt voor jezelf : Beloof je dat van bij de eerste les en herhaal dit elke dag : geef het een naam zoals bijvoorbeeld : Ik heb elke dag tijd genoeg om alles te doen….

Beloon jezelf daarenboven regelmatig met een rustdag : iets dat je graag doet.

Doe dat dan ook !  

Blijf wel alert op je gedachten, want jouw gewoontegedachten dringen zich meest op als jij eens echt iets voor jezelf wilt doen in alle rust. Immers dan laten we onze gedachten de “vrije loop!”  Verder : geniet van de vrijheid die je in beloning van je harde werken is en die je jezelf beloofd hebt.

Ook al heb je misschien moeilijkheden ervaren, of angst, of afweer tegenover een bepaalde taak, houd vast aan je commitment : de belofte aan jezelf. 

Op de eerste plaats de beloftes aan jezelf, dan de beloftes aan je dierbaren, en die tegenover anderen.

Maak je je zorgen over een besluit en worstel je daarmee ?  Blijf denken aan je dromen te volgen : je doelen en je intenties. 

Ga voor je prioriteiten en geef deze elke dag de aandacht die ze verdienen : hou daarvoor voldoende tijd vrij. Immers zij geven jou de broodnodige energie die jij elke dag weer nodig hebt om jouw leven te leven.

 

Denk eraan dat jijzelf verantwoordelijk bent voor je agenda en jij hebt het recht om nee te zeggen op verzoeken die je afhouden van je belofte aan jezelf of je dierbaren.  Je hoeft je niet schuldig  of verplicht te voelen want jij hebt het recht je niet overbelast, overvraagd of overweldigd te voelen.  Kies voor jezelf en voor je vrijheid in je keuze.

 

Heb je het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt voor al je verantwoordelijkheden, roep dan de hulp in van de engelen.

 

 

Doe het niet gewoontegetrouw : (misschien op de manier zoals hieronder beschreven )

Deze beloftes zet je onmiddellijk uit je hoofd want je krijgt telefoon : dit moet dringend af,  wil je komen thuiswachten want…, kom je even helpen want…, dus, jij breekt je belofte maar aan jezelf !

Je voelt het aan als : je offert je op : met een zucht van “alle, k’zal ’t dan maar doen…!”   terwijl je alle energie uit je weggezogen voelt.