!
!
granaat-hessoniet.nst.h159.5

Granaat

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Granaat
korte uitleg :
Andradiet : groen-smaragdgroen
Hessoniet : bruinoranje kleur, synoniem kaneelsteen; de naam betekent in het grieks 'minder'
Hydrogrossulaar : dichte, ondoorzichtige groene grossulaar; synoniem transvaaljade en granaatjade :
trefwoorden bij grossulaar : VOORSPOED,GEZONDHEID; Element AARDE, Chakra's: Zonnevlecht en Hart
Leucogranaat : kleurloos
Spessartien met een oranje tot roodbruine kleur en samengesteld uit mangaanaluminiumsilicaat is doorzichtig tot doorschijnend. De naam komt van de vroegere vindplaats Spessartin in Duitsland. Trefwoorden : Creativiteit,seksualiteit,aantrekking;element : vuur; chakra's 1-2 en 3
- Familie : Kwartsen
- Samenstelling : granaat is een verzamelnaam voor een aantal gekleurde mineralen met dezelfde chemische samenstelling. De voornaamste zijn:Almandien, Andradiet, Demantoiet, Grossulaar, Hessoniet, Hydrogrossulaar, Leucogranaat, Melaniet, Pyroop, Spessartien, Topazoliet, Rhodoliet, Tsavorit, Uwarowiet. Meestal wordt onder granaat in de handel verstaan de rode karbonkelstenen almandien en pyroop. Een belangrijke varieteit binnen deze groep is de grossulaar (synoniem: edelgrossulaar) met een groene, gelige, of koperbruine kleur; en opgebouwd uit calcium-aluminiumsilicaat. De steen is doorzichtig tot doorschijnend. De naam grossulaar komt uit het latijn en betekent 'kruisbes'.
- Astrologie : Mars, Schorpioen
- Chakra : Mulâdhâra, de wortelchakra
- Naamgeving : van het latijnse ‘granatus’ (korrel)
- Is goed voor : het arbeidsvermogen, helderziendheid, intuitie, sexleven
- Tegen : depressies, gemoedsziekten, hartklachten, hartritmestoringen, huidaandoeningen, kwaadheid, neerslachtigheid, ontstekingen, overspannenheid.
- Helpt bij : alle hartaandoeningen; het vinden van verborgen schatten.
- Versterkt : het hart, het beeldend voorstellingsvermogen, de goede wil
- Geeft : doorzettingsvermogen, energie, kracht, hartstochtelijke liefde, moed, onverschrokkenheid, succes, weduwen troost, zelfvertrouwen, wilsvastheid en succes, diepreikende intuitie en het vermogen om schatten te ontdekken
- Beschermt tegen : besmettingen, bliksem.
- Spiritueel : Het is de steen van het voorstellingsvermogen
- Extra : kan verstorend werken op gevoelsleven; kan haat opwekkend werken. Neemt trots weg. Algemeen versterkende werking. Werkt als zienersteen (moet dan eventueel afgeremd worden met de rose Botswana-agaat), versterkt bij zwakte (ook hier eventueel afremmen met de rose Botswana-agaat). De donkerrode agaat geeft een meer verborgen, niet uitbundige, maar diepe hartstochtelijke liefde, welke echter door jaloezie in haat en verbreking kan omslaan.
Granaatjade = Groene Grossulaar
Grossulaar = groene Granaat
Grossulaarandradiet = Granaat (edelsteen)
UITGEBREIDE UITLEG :
KENMERKEN Granaat schenkt veel energie en herstelt krachtig. Het reinigt de chakra's* en voorziet ze van nieuwe energie. Het geeft nieuw leven, zuivert energie en schenkt sereniteit of hartstocht, al naar behoefte. Naar verluidt kan het waarschuwen tegen naderend gevaar en werd het lang geleden gedragen als beschermende talisman.
Granaat is een van de meest overvloedige stenen. Het heeft verschillende vormen, afhankelijk van de minerale basis, die naast de algemene kenmerken allemaal verschillende eigenschappen hebben.
Granaat inspireert tot liefde en toewijding. Het brengt de geslachtsdrift in balans en verlicht emotionele disharmonie.
Rood granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini*-energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis.
Granaat is in een crisis heel nuttig, want het helpt in situaties waarin er geen uitweg lijkt te zijn of waarin het leven verbrokkeld of traumatisch is. Het activeert en versterkt het overlevingsinstinct, geeft moed en hoop in schijnbaar uitzichtloze situaties.
Een crisis wordt een uitdaging onder invloed van een granaat, dat ook wederzijdse hulp in moeilijke tijden bevordert.
Granaat heeft een sterke band met de hypofyse en stimuleert een verruimd bewustzijn en het oproepen van herinneringen aan vorige levens.
Deze steen activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt, en verheldert negatieve chakra-energie.
Recht geslepen granaten zorgen naar verluidt voor succes in zaken.
Op psychisch gebied verscherpt granaat uw waarneming van uzelf en andere mensen.
Het lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage.
Geestelijk helpt granaat u oude of verouderde ideeën op te geven.
Emotioneel heft granaat remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen.
GENEZING Granaat herstelt het lichaam en stimuleert de spijsvertering.
Het behandelt stoornissen aan de ruggengraat en in de cellen, zuivert bloed, hart en longen en herstelt DNA. Daarnaast ondersteunt het de opname van mineralen en vitaminen.
POSITIE Oorlel, vinger of hart. Draag het rechtstreeks op de huid. Leg het bij genezing op het betreffende lichaamsdeel. Voor herinnering aan een vorig leven: leg het op het derde oog.
GRANAATVARIËTEITEN :
Naast de algemene kenmerken hebben de volgende vormen en kleuren aanvullende eigenschappen:
Almandien is een genezende steen die kracht en doorzettingsvermogen geeft. Het steunt u wanneer u tijd voor uzelf neemt, geeft innige liefde en helpt waarheid en affiniteit met het hogere zelf te integreren. Het opent de hogere geest en brengt liefdadigheid en passie op gang. Almandien opent de weg tussen het basis- en kruinchakra, kanaliseert en aardt spirituele energieën in het fysieke lichaam en verankert het verfijnde lichaam in de fysieke incarnatie. Daarnaast helpt almandien de darmen om ijzer op te nemen, stimuleert het de ogen en is het goed voor de lever en alvleesklier.

Andradiet is dynamisch en flexibel, stimuleert de creativiteit en trekt in uw relaties datgene aan wat u het meest nodig heeft voor uw ontwikkeling. Het heft gevoelens van isolement of vervreemding op en trekt intieme ontmoetingen met anderen aan. Andradiet ondersteunt mannelijke kwaliteiten zoals moed, volharding en kracht en brengt de magnetische velden van het lichaam op één lijn. De steen reinigt en vergroot de aura* en maakt geestelijk zien mogelijk. Andradiet bevordert de vorming van bloed, geeft energie aan de lever en bevordert de opname van calcium, magnesium en ijzer.
Grossulaar (groene granaat)is een nuttige steen bij problemen en rechtszaken. Het leert u te ontspannen en met de stroom mee te gaan, en inspireert tot dienstverlening en samenwerking. Deze steen vergroot de vruchtbaarheid en bevordert de opname van vitamine A.
Grossulaar helpt uitstekend tegen artritis en reumatiek en versterkt de nieren. Daarnaast is het weldadig voor het slijmvlies en de huid.
Hessoniet geeft zelfrespect, verlicht gevoelens van schuld en minderwaardigheid en stimuleert dienstverlening. Het helpt u nieuwe uitdagingen te zoeken en opent de intuïtie en paranormale vermogens. Bij reizen buiten het lichaam brengt het u naar uw bestemming. Het reguleert de hormoonproductie en vermindert onvruchtbaarheid en impotentie, geneest het reuksysteem en weert negatieve invloeden af die tot een slechte gezondheid leiden.
Melaniet vergroot de weerstand en bevordert eerlijkheid. Het verwijdert blokkades van het hart- en keelchakra*, zodat u de waarheid kunt spreken. Het overwint gebrek aan liefde in elke situatie, verdrijft woede, jaloezie en wantrouwen. Melaniet brengt een partnerschap naar de volgende fase, ongeacht wat de aard ervan is, versterkt botten en helpt het lichaam zich aan medicijnen aan te passen. Kanker, beroerte, reumatiek en artritis heb¬ben baat bij melaniet.
Pyroop zorgt voor vitaliteit en charisma en bevordert een uitstekende kwaliteit van leven.
Het verenigt de creatieve krachten in u. Deze steen beschermt het basis- en kruinchakra, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en verbindt de aardsheid van de basis met de wijsheid van de kruin. Pyroop is een stabiliserende steen die de bloedsomloop versterkt en goed is voor het spijsverteringskanaal. Het neutraliseert maagzuuren verzacht een pijnlijke keel.
Rhodoliet is een warme, vriendelijke en oprechte steen die contemplatie, intuïtie en inspiratie stimuleert. Rhodoliet beschermt het basischakra en bevordert seksualiteit door frigiditeit op te heffen. Het stimuleert de spijsvertering en is goed voor het hart, de longen en de heupen.
Spessartiet vibreert in een hoog tempo. Het maakt ons bereid om anderen te helpen en versterkt het hart. Het bevordert analytische processen en een rationele geest, is een anti-depressivum en onderdrukt nachtmerries. Spessartiet verhelpt seksuele problemen en behandelt lactose-allergie en calciumonbalans.
Uvaroviet stimuleert individualiteit zonder egocentrisme en verbindt tegelijkertijd de ziel met zijn universele aard. Het stimuleert het hart-chakra en is bevorderlijk voor spirituele relaties. Deze kalme, vredige steen laat u het alleenzijn ervaren zonder dat u zich eenzaam voelt. Uvaroviet heeft een ontgiftende werking, remt ontstekingen en is koortsverlagend. Daarnaast behandelt het zuurvergiftiging, leukemie en frigiditeit.
Rood granaat staat voor liefde. Als het is afgestemd op de hartenergie, wekt het gevoelens weer tot leven en versterkt de seksualiteit. Rood granaat houdt woede in bedwang, vooral die die tegen het zelf is gericht. Draag het nooit samen met andere stenen dicht bij elkaar.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”