!
!
jade-nefriet-hanger_

Jade

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

JADE
korte uitleg :
- Samenstelling : De steen bevat 2 soorten mineralen, te weten jadeiet en nefriet, die moeilijk te onderscheiden zijn. Jade wordt vaak als een overkoepelende naam gebruikt.
- Astrologie : Venus, Weegschaal
- Naamgeving : afgeleid van ‘piedra de yjada’ of ‘steen van zijde’
- Is goed voor : blaas, maag, ogen. Verlicht de laatste maanden van de zwangerschap en maakt de bevalling gemakkelijker
- Tegen : galaandoeningen, gewrichtsaandoeningen, knieaandoeningen, maagontsteking (gastritis), nierontsteking, reuma
- Helpt bij : vermageren
- Versterkt : de nieren
- Geeft : bescheidenheid, geluk bij kansspelen, kinderzegen, levensverlenging, moed, innerlijke rust, weldaad, wijsheid
- Beschermt tegen : ongeluk en ongevallen
- Spiritueel : vergroot de barmhartigheid
- Extra : bevordert gerechtigheid en verdrijft het onrecht. Trekt bij een proces het recht naar zich toe

JADE CHINESE JADE JADE NEFRIET (Actinoliet de groene variant)

JADE NEFRIET (Actinoliet)
ActinolietAlgemene informatie
Actinoliet is grijs, groen of zwart van kleur en heeft een glasachtige glans. De steen kan een naald-achtige vezelstructuur hebben. Nefriet (één van de twee steensoorten die als jade verwerkt wordt) is een groene variant.
Etymologie
De naam actinoliet is afgeleid van het Griekse aktinos = straal. Dit vanwege de vezelige structuur die actinoliet kan aannemen.
Werking
Actinoliet stimuleert emotionele, spirituele en fysieke groeiprocessen. Het helpt je eigen pad volgen en een nieuwe richting inslaan wanneer dat nodig is. De steen geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en mogelijkheden en helpt je het goede moment afwachten om van koers te veranderen. Het helpt nieuwe doelen formuleren en geeft de daadkracht en het aanpassingsvermogen om deze doelen ook te bereiken. De steen geeft spirituele bescherming en bevordert balans in lichaam, ziel en geest. Het stimuleert creativiteit en het vermogen om te visualeren. Fysiek werkt de steen ontgiftigend en heeft een positieve werking op lever, nieren en het immuunsysteem.
Toepassingen
Actinoliet werkt zeer geleidelijk en kan dan ook het beste gedurende langere tijd gedragen worden als knuffelsteen.
Chakra
Zwarte actinoliet werkt in op het basischakra (1e) en groene actinoliet op het hartchakra (4e).
Vindplaats
Actinoliet wordt o.a. gevonden in Oostenrijk (Knappenwand en Zillertal), Italië (Val Malenco), Brazilië (Bahia) en Tjechië (Sobotín).
Chemische eigenschappen
Samenstelling: Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2, hardheid: 5,5-6 & dichtheid: 3,04.
UITGEBREIDE UITLEG :
KLEUR: groen, oranje, bruin, blauw, blauwgroen, roomkleurig, lavendelblauw, rood, wit
UITERLIJK: doorschijnend (jadeïet) of roomkleurig (nefriet), voelt wat zepig aan; alle formaten
ZELDZAAMHEID: de meeste kleuren zijn verkrijgbaar, rnaar sommige zijn zeldzaam; nefriet is gemakkelijker te krijgen dan jadeïet
VINDPLAATS: Verenigde Staten, China, Italië, Myanmar, Rusland, Midden-Oosten
KENMERKEN: Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit.
De steen wordt in het Oosten zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld.
Jade wordt geassocieerd met het hartchakra* en stimuleert liefde en verzorging.
Het is een beschermend kristal dat de drager tegen letsel behoedt en voor harmonie zorgt.
Op psychisch niveau stabiliseert jade de persoonlijkheid en integreert het de geest met het lichaam. Het bevordert de zelfredzaamheid.
Op geestelijk vlak verjaagt jade negatieve gevoelens, verzacht de geest, stimuleert ideeën en laat taken minder ingewikkeld lijken.
Emotioneel is jade een 'droomsteen'. Op het voorhoofd gelegd zorgt het voor dromen vol inzichten. Het helpt u (irritatie)gevoelens los te laten.
Spiritueel moedigt jade u aan te worden wie u echt bent. Het helpt u uzelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven.
Fysiek is jade een reinigende steen die de filterende en uitscheidende lichaamsorganen stimuleert. Het is bij uitstek een steen voor de nieren.
Jadeïet en nefriet hebben dezelfde geneeskrachtige eigenschappen, maar individuele kleuren hebben specifieke kenmerken.
GENEZING: Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt.
Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.
POSITIE: Leg of draag het op een relevante plaats.
De Chinezen geloven dat het vasthouden van jade de deugden in het lichaam overdraagt.
SPECIFIEKE KLEUREN: Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:

Blauw/blauwgroen jade symboliseert vrede en reflectie en zorgt voor sereniteit en geduld. Deze steen staat voor langzame maar gestage vooruitgang en helpt mensen die zich overweldigd voelen door situaties die ze niet in de hand hebben.
Bruin jade is zeer aardend. Het schept een band met de aarde, geeft troost en betrouwbaarheid en steunt de aanpassing aan een nieuwe omgeving.
Groen jade is de meest voorkomende jadesoort. Het kalmeert het zenuwstelsel en kanaliseert hartstocht. Gebruik het om slecht functionerende relaties te harmoniseren.
Lavendeljade verzacht emotionele wonden en trauma's en geeft innerlijke rust. Het leert u verfijning en zelfbeheersing in emotionele aangelegenheden en stelt duidelijke grenzen.
Oranje jade is energiek en zeer stimulerend. Het brengt vreugde en onderwijst de onderlinge verbondenheid van alle wezens.
Rood jade is de meest hartstochtelijke en stimulerende jadesoort. Het wordt geassocieerd met liefde en stoom afblazen, heeft toegang tot woede en bevrijdt spanningen op een constructieve manier.
Wit jade laat u zien hoe u uw energie constructief kunt gebruiken. Het filtert afleidingen, legt nadruk op het best mogelijke resultaat en helpt bij het nemen van beslissingen omdat dat relevante informatie oplevert.
Geel jade is energiek en stimulerend, maar met de nodige vrolijkheid. Het leert dat alle wezens met elkaar verbonden zijn en ondersteunt de spijsvertering in en uitscheiding van het lichaam.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”