!
!
rookkwarts_ruw_

Rookkwarts

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

ROOKKWARTS

korte uitleg:
- Familie : kwartsen
- Alias : Rooktopaas, Morion
- Samenstelling : siliciumdioxyde. De steen is doorzichtig bruin, rookgrijs tot zwart. Soms met insluitsels van rutielnaalden . De donkere variant heet morion.
- Astrologie : Steenbok
- Naamgeving : afgeleid van de rookkleur.
- Werkt kalmerend (vooral bij stoppen met roken).
- Tegen : depressie, pijnen, onrust.
- Versterkt : de aardkracht, het gehoor, het zenuwstelsel.
- Geeft concentratie en bindt zijn drager aan de aarde
- Beschermt : een soldaat in de oorlog (dragen als talisman).

Uitgebreide uitleg:
UITERLIJK bruinachtig tot zwartachtig, soms geelachtig
doorschijnend, lang, gepunt met donkerder uiteinden; alle formaten; zeer donker kwarts kan kunstmatig bestraald zijn en is niet doorzichtig
gemakkelijk verkrijgbaar, maar let op of het wel natuurlijk rookkwarts is
wereldwijd
AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN Rookkwarts is een van de effectiefste aardende en verankerende stenen, die tegelijkertijd de vibraties tijdens het mediteren verhoogt. Deze beschermende steen heeft een krachtige band met het aarde- en basischakra*, bevordert zorgzaamheid om het milieu en ecologische oplossingen.
Het is een uitstekend middel tegen stress, helpt moeilijke tijden gelijkmoedig door te komen en versterkt vastberadenheid.
Rookkwarts aardt spirituele energie, neutraliseert negatieve vibraties, blokkeert geopathische belasting*, absorbeert elektromagnetische smog* en draagt bij aan de eliminatie en ontgifting op alle niveaus.
Het zorgt voor een positieve vibratie om de ruimte te vullen.
Rookkwarts leert u hoe u iets los kunt laten wat geen nut meer heeft.
Gebruik het om het aarde-chakra onder de voeten en zijn aardende koord* te beschermen als u in een gebied met verstoorde aarde-energie bent.
Op psychisch niveau verlicht rookkwarts angst en depressie en zorgt het voor emotionele rust.
Het is goed tegen zelfmoordneigingen en ambivalente gevoelens over het geïncarneerd zijn.

Rookkwarts draagt bij aan het accepteren van het fysieke lichaam en de seksuele aard, vergroot de potentie en reinigt het basischakra, zodat hartstocht op natuurlijke wijze kan vloeien.
Dit kristal verlicht nachtmerries en verwezenlijkt uw dromen.
Als het in contact met negatieve emoties komt, lost het die zachtjes op.
Op geestelijk niveau bevordert rookkwarts positief, pragmatisch denken, zorgt het voor scherpe inzichten bij het waarzeggen en neutraliseert het faalangst.
Het lost tegenstellingen op, bevordert de concentratie en verhelpt communicatieproblemen. Rookkwarts vergemakkelijkt de overgang tussen alfa- en bètageestestoestanden en reinigt de geest voor meditatie.
Omdat rookkwarts vaak op natuurlijke wijze wordt bestraald, kunt u het goed gebruiken tijdens de behandeling van ziekten die met straling verband houden of tijdens chemotherapie. Maar u dient heel zorgvuldig natuurlijk gevormde stenen met zeer weinig straling uit te zoeken en geen stenen die kunstmatig zijn bestraald (deze zijn gewoonlijk erg
donker en niet doorzichtig).
Deze kwartssoort verlicht stress en pijn.
Bij genezing kan een opstelling van rookkwarts die vanuit het lichaam naar buiten wijst, voorkomen dat een crisis in de genezing optreedt.
GENEZING Rookkwarts is vooral effectief bij kwalen van de buik, de heupen en de benen. Het verlicht pijn, ook hoofdpijn, en is goed voor de voort -plantingsorganen, het spier- en zenuwweefsel en het hart.
Rookkwarts heft krampen op en versterkt de rug en zenuwen. Deze steen stimuleert de opname van mineralen en reguleert vloeistoffen in het lichaam.
POSITIE Overal, vooral op het basischakra. Onder het kussen, bij de telefoon of op geopathisch belastende lijnen.
Om stress te verdrijven: neem in elke hand een steen en ga rustig zitten.
Leg de steen op een pijnlijke plek om de pijn te verlichten. Laat de punt van het lichaam afwijzen om negatieve energieën te weren en naar het lichaam toe om het met energie op Te laden.


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL