!
!
zirkoon-hangers-blauw

Zirkoon

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

ZIRKOON = HYACINTH en STARLIET

De natuurlijke kleur van zirkoon varieert van kleurloos, goudgeel en rood tot bruin.
Zirkoon moet niet verward worden met de synthetische edelsteen kubisch zirkonia die een geliefde imitatie van diamant is.
Zirkonia is de kubisch kristallijne vorm van zirconiumdioxide (ZrO2). Het materiaal heeft eigenschappen die dichterbij de kenmerken van diamant komen dan welk ander materiaal ook. Het is niet eenvoudig om met het menselijk oog het verschil te onderscheiden.
Een zirkoniasteen schittert iets minder dan een diamant. Aan de andere kant heeft dit mineraal een grotere hoeveelheid verschillende kleuren die erin fonkelen.
Er is een verschil in hardheid en gewicht. Zirkonia heeft een wetenschappelijke hardheid van 8,5 op de schaal van Mohs. Diamant heeft de hardheid 10. In soortelijk gewicht is zirkonia ongeveer 75% zwaarder dan diamant.
Net als diamant kan zirkonia geslepen worden in verschillende vormen. De steen wordt machinaal geslepen om de tolerantie te evenaren van het diamantslijpen.

De naam ZIRKOON komt ofwel van het Arabisch zarqun (cinnaber) of van het Perzische zargun dat goudkleurig betekent. Het woord jargon, waar men lichte zirkonen mee aanduidt, is daar een afleiding van. Gele zirkoon wordt hyacint genoemd.

korte uitleg :
HYACINTH
- Samenstelling : rode of oranjerode Zirkoon
- Astrologie : Jupiter, Boogschutter
- Is goed voor : lever en nieren
- Tegen : allergie, rusteloosheid, slapeloosheid, vergiftiging. (bij rusteloosheid/slapeloosheid voorhoofd en slapen bestrijken)
- Vergemakkelijkt de bevalling
- Versterkt : het beeldend denken, de milt, de pancreas

Hyacinth : geel
Matura diamant : kleurloze gebrande zirkoon
Starliet : blauw
- Samenstelling : Hoog gehalte aan uranium en thorium. De steen is drukgevoelig en doorzichtig. De fluorescentie van de blauwe zirkoon is zeer zwak licht oranje, van de rode en bruine zwak donker geel.
- Naamgeving : de naam betekent "juweel".
- Astrologie : Waterman
- Goed voor : hypofyse, bijnieren, geslachtsorganen, zenuwstelsel, buikbloedvaten, blaas, prostaat. (Zirkoonwater is goed voor de lever en de alvleesklier)
- Tegen : longklachten, allergie, speekselklierontsteking, oor- en oogproblemen.
- Versterkt de geestelijke vermogens en leert gericht denken.
- Extra : zirkoon is de steen der geestelijke wijsheid; begeleidt in dromen en helpt ze te herinneren. Begeleidt en beschermt op astraal gebied en bij uittredingen. Verbreekt betovering en beschermt tegen beïnvloeding.
Het mineraal zirkoon is een zirkonium-silicaat met de chemische formule ZrSiO4. Het behoort tot de nesosilicaten.
De zirkoon is een van de "negen edelstenen" in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen
In de Ayathaya-periode (1300 tot 1700) was een sieraad met negen edelstenen (noparat) een insigne van de koning van Siam. Deze keten bestond uit drie strengen van gouden kettingen verbonden met een roosvormig sieraad waarin de negen stenen waren gezet.
Diamant
Robijn
Smaragd
Topaas
Granaat
Saffier
Parel
Zirkoon
Groene kattenoog
In moderne ogen zijn dit niet allemaal edelstenen, een parel is geen steen of mineraal en een zirkoon rekent men tot de halfedelstenen de betekenis is dan ook symbolisch en niet mineralogisch


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL