!
!
celestien.nst.40.h154

CELESTIEN

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Celestiet/Celestien is kleurloos, grijs tot bleekblauw. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.
Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuitie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren en keel.
Celestiet kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.
Chakra : Keelchakra (5e), voorhoofdchakra (6e) & kruinchakra (7e).
uitgebreide uitleg :
KLEUR blauw, geel, rood, wit
UITERLIJK doorzichtige, piramidale kristallen; middelgroot tot groot als cluster of geode, of plaatvormig
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar, maar behoorlijk duur
VINDPLAATS Groot-Brittannië, Egypte, Mexico, Peru, Polen, Libië, Madagaskar
KENMERKEN
Celestiet heeft een hoge vibratie; het bezorgt u de oneindige vrede van het spirituele en brengt u in contact met het rijk der engelen*.
Het versnelt de spirituele ontwikkeling en brengt u dichter bij verlichting, helderziendheid* en de herinnering aan dromen en reizen buiten het lichaam hebben erg veel baat bij dit mooie kristal, dat ook de zuiverheid van het hart bevordert en voorspoed en geluk aantrekt. Het heelt de aura* en onthult de waarheid, en schept evenwicht en harmonie.
De diepe vrede die het bevat, helpt bij het oplossen van conflicten en het handhaven van harmonie in tijden van stress.
Celestiet kan slecht functionerende relaties verbeteren door ruimte voor onderhandelingen te scheppen.
Celestiet is een creatieve steen die vooral goed voor kunst is.
Op het psychische vlak geeft celestiet zachtaardige kracht en grote innerlijke vrede ondanks het streven naar grotere openheid voor nieuwe ervaringen.
Het leert u vertrouwen te hebben in de oneindige wijsheid van het goddelijke.
Met zijn kalmerende werking kan celestiet heftige emoties tot bedaren brengen.
Geestelijk kalmeert celestiet; het verscherpt de geest door zorgen te verdrijven en geestelijke helderheid en vloeiende communicatie te bevorderen. Het ondersteunt de analyse van complexe ideeën, synthetiseert het intellect met het instinct en bevordert geestelijk evenwicht.
Op het derde oog* geplaatst opent celestiet een verbinding met de universele energieën. Het geeft een visioen van vreedzame coëxistentie met de hele schepping en biedt de mogelijkheid van volmaakte harmonie.
GENEZING
Celestiet is een zeer geneeskrachtige steen die pijn verlicht en voor liefde zorgt. Het behandelt kwalen aan ogen en oren, vernietigt vergiften en schept orde in de cellen.
De verzachtende invloed ontspant de spieren en bestrijdt geestelijke kwellingen.
Net als alle blauwe kristallen weet celestiet het keelchakra* effectief te openen en de bijbehorende fysieke kwalen te verhelpen.
POSITIE
Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het mediteren en waarzeggen met kristallen*.
Een groot stuk celestiet in een kamer verhoogt de vibraties in die kamer. In het zonlicht vervaagt de kleur.