!
!
morganiet

Morganiet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

MORGANIET /ROZE BERYL
Affiniteit van de edelsteen Morganiet (Beryl) tot de ELOHIM ENGELEN
Morganiet is een nog relatief minder bekende kristalsoort, die inmiddels toch vaker begint op te duiken in winkels. Het is een wat duurdere kristalsoort, zeker wanneer het gaat om geslepen en vooral heldere stukjes.
Morganiet is troebel tot transparant zacht roze van kleur, maar van een geheel andere kleur dan bijvoorbeeld rozenkwarts. Een krachtig Morganiet kristal heeft heel vaak ook diverse regenboogjes in zich, zelfs de ruwe kristallen.
Morganiet is een uiterst belangrijk kristal voor deze tijd, omdat het zachte healing brengt tot in de diepte. Het helpt je door oude lagen (pijn, verdriet, blokkades, gekwetstheden, etc.) heen te gaan op een zachte liefdevolle wijze, maar wel recht door zee. Het lost als het ware alle sluiers op, opdat je ook je stukjes onder ogen kunt zien, kunt loslaten en kunt transformeren.
Morganiet bezit een enorme hartkracht, pure Goddelijke Liefde en leert jou ook je Hoger Hart energie weer te openen en te laten stromen.
Morganiet bezit een heel fijne, hoge Lichttrilling, verbonden aan de Engelenrijken. Het heeft verbindingen uitstaan naar diverse hogere Lichtdimensies, en is ook verbonden aan de zachte vrouwelijke energie van Quan Yin en Maria.
Het is ook verbonden aan het Regenboog Licht van de Elohim, wat Kracht, Hoop, verandering en groei brengt. Hoge Lichttrilling en complete transformatie. Integratie van het vrouwelijk aspect en de vrouwelijke energieën.
Dit kristal is van bijzondere waarde in deze tijd van Transformatie!!!Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen


KLEUR roze, goud, geel, groen, wit, blauw
UITERLIJK prismatische kristallen, kunnen doorzichtig en piramidaal zijn; alle formaten
ZELDZAAMHEID de meeste vormen zijn gemakkelijk te krijgen, maar soms duur
VINDPLAATS Verenigde Staten, Rusland, Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen

Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Enkele bekende beryl-varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet, (roze), bixbiet (rood) en goudberyl (goudgeel).
Naast deze algemene eigenschappen van beryl hebben de verschillende varianten nog aanvullende eigenschappen. Smaragd, aquamarijn, heliodoor en morganiethebben een eigen pagina.
KENMERKEN Beryl leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u ècht moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beril staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen*. Wordt vaak gebruikt voor kristallen bollen. Het opent en activeert het kruin- en zonnevlechtchakra*.
Op psychisch niveau stimuleert beryl moed, verlicht stress en kalmeert de geest. Met zijn vermogen om verstrooiingen uit te filteren en overprikkeling tegen te gaan moedigt het een positieve visie aan. Het ontmoedigt angst en te veel analyseren. Emotioneel wekt beryl opnieuw liefde op in mensen die getrouwd zijn, maar lusteloos zijn geworden.
GENEZING Beryl helpt de uitscheidende organen, versterkt de longen en de bloedsomloop, en vergroot de weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beïnvloedt lever, hart, maag en ruggengraat en geneest hersenschuddingen. Beryl is een sedatieve steen die als elixer te gebruiken is om keelinfecties te genezen.
POSITIE Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het waarzeggen met kristallen*.
Sterrenbeeld : Kreeft
Chakra : Afhankelijk van kleur.
Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6, hardheid: 7,5-8 & dichtheid: 2,63-2,80.
SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Gouden beryl is een 'zienersteen'die wordt gebruikt in rituele magie en helpt bij het waarzeggen en bij magische activiteiten. Dit kristal bevordert een zuivere bestaanswijze. Het brengt iemand initiatief en onafhankelijkheid bij en stimuleert de wil om te slagen en het vermogen om potentieel te verwezenlijken. Beryl opent het kruin- en zonnevlechtchakra.
Morganiet (roze beryl) trekt liefde aan en onderhoudt haar. Het moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan en schept ruimte om van het leven te genieten. Als roze steen activeert en reinigt het het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel. Deze steen helpt u de ontsnappingsroutes, de geslotenheid van geest en zelfzucht te herkennen die spirituele vooruitgang blokkeren. Morganiet helpt u bewust te worden van de miskende behoeften van de ziel en om onvervulde emotionele behoeften en verzwegen gevoelens te herkennen. Dit krachtige kristal heft bewuste of onbewuste weerstand tegen genezing en transformatie op, verandert de slachtoffermentaliteit en maakt het hart ontvankelijk voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Tevens houdt het het emotionele lichaam stabiel wanneer zich psychosomatische veranderingen voltrekken. Bij gebruik als geneeskrachtige steen beïnvloedt morganiet stress en stressgerelateerde ziekten. Door de cellen van zuurstof te voorzien en ze te reorganiseren behandelt het tuberculose, astma, emfyseem, hartkwalen, duizeligheid, impotentie en longblokkades. (ook apart blad)
Bixbiet (rode beryl) opent de basischakra's en voorziet ze van energie. (Zie ook smaragd)
HELIODOOR
- Familie : beryl
- Samenstelling : de kleurende stof is uraniumoxyde, radioactief. Kleur: lichtgeel groen
- Astrologie : Zon, Leeuw
- Chakra : zonnevlecht
- Naamgeving : van het Grieks ‘helios’ (zon)
- Is goed voor : de spijsvertering en de nierwerking
- Tegen : rugklachten, vergiftiging
- Versterkt : hart, ogen, zonnevlecht.


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL