!
!

ZINK

Is belangrijk voor de vorming van allerlei hormonen voor groei en energievoorziening. Ondersteunt het immuunsysteem, stimuleert de groeihormonen en de geslachtshormonen, is onmisbaar voor de vorming van vruchtbaar sperma. Speelt een belangrijke rol bij wondgenezing. Een tekort aan zink kan leiden tot zeer vette huid en haren (overmatige talgvorming). Is belangrijk voor de zintuiglijke waarneming, voor het zien van kleuren en kijken in de schemering. Beschermt tegen schadelijke stoffen en straling van buitenaf.

Is belangrijk voor de werking van de hersenen, de ontwikkeling van het intellect. Ondersteunt bij zwakte en uitputting. Helpt ook bij slaapproblemen (door malen). Stimuleert een goede en heldere communicatie. Helpt veranderingen tot stand te brengen.

Zink komt voor in vlees, vis, schaaldieren, bonen, noten, eieren.

Edelstenen met zink  kijk hier  voor de specifieke eigenschappen / kenmerken van elke edelsteen.
Antimoniet, aragoniet, calciet, chalcanthiet, diopsiet, dolomiet, galeniet, hemimorfiet, krokoet, labradoriet, markasiet, proustiet, pyriet, pyrietagaat, rhodochrosiet, smithsoniet, spinel, stauroliet, vanadiniet, vesuvianiet, wavelliet.

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077