!
!

KALIUM

Is belangrijk voor de stofwisseling binnen de cellen, de druk in de cellen, en het bloed, en daardoor ook voor de werking van de nieren. Is samen met natrium belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en de zenuwprikkel richting spieren en organen. Vooral de hartspier is gevoelig voor het kaliumgehalte in het bloed.

Werkt in op de epifyse (pijnappelklier) en het dag-nachtritme. Is ook belangrijk voor het transport en de verwerking van glucose in de cellen. Maakt tevreden en kalm. Helpt pijn en ongemakken te accepteren. Werkt goed tegen een ochtendhumeur. Vergroot je gevoel van eigenwaarde en eigenliefde. Helpt jezelf niet als slachtoffer te zien, maar de situatie in eigen hand te nemen. Verbetert het observatievermogen. Helpt te relativeren.

Wordt opgenomen uit de dagelijkse voeding, uit groente, fruit met name bananen, aardappelen, vlees, brood en melk, maar vooral uit erwten en bonen.

Edelstenen met kalium  kijk hier voor de specifieke eigenschappen / kenmerken van elke edelsteen.
Albiet, amazoniet, analciem, andalusiet, anorthiet, apofylliet, aventurijn, apofylliet, aquamarijn, beryl, beryl goud, biotiet, bixbiet, charoiet, chiastoliet, epidoot, graniet, haliet, heliodoor, hoornblende, kyaniet, labradoriet, lepidoliet, maansteen, moldaviet, morganiet, mosagaat, muscoviet, natroliet, natuurlijk glas, obsidiaan, porfyriet, psilomelaan, rhodoniet, rhyoliet, scoleziet, sillimaniet, smaragd, sodaliet, sugiliet, tanzaniet, tektiet, toermalijn (alle kleuren), ulexiet, unakiet, vesuvianiet, zoisiet, zonnesteen

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077