!
!

FOSFOR

Is samen met calcium verantwoordelijk voor de vorming van botten en tanden. Calcium kan alleen maar opgenomen worden in combinatie met fosfor. Fosfor is daarom, net als calcium, heel belangrijk voor de vorming van DNA en RNA en de opbouw van cellen.

Is belangrijk voor de energiestofwisseling in alle cellen en daardoor voor het totale regeneratievermogen van mens, dier en plant. Stimuleert de werking van de zenuwen en de hersenen. Helpt bij klachten aan de zintuigen, vooral ogen, gehoor en reuk. Is belangrijk voor het zuur-base-evenwicht in het lichaam. Kalmeert sterke emoties en verbetert het humeur. Beschermt bij overgevoeligheid voor prikkels en invloeden van buitenaf. Opent bij onverschilligheid. Geeft inzicht, maakt bewust en helpt je eigen leven te leiden.

De naam fosfor is afgeleid van het Griekse woord phoosphoros (licht dragend), het brengt letterlijk licht in donkere situaties.

Komt voor in zuivelproducten.

Edelstenen met fosfor  kijk hier voor de specifieke eigenschappen / kenmerken van elke edelsteen.

Analciem, apatiet, boji stenen, brazilianiet, edeltopaas, hoornsteen, labradoriet, larimar, lazuliet, meteoriet, pyromorfiet, roze kwarts, scapoliet, turkoois, valkenoog, vanadeniet, varisciet, vivianiet, vuursteen, wagneriet, zirkoon.

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077