!
!
barnsteen-hanger_

BARNSTEEN/ AMBER

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

 

Algemene informatie
Barnsteen of amber is versteend dennenhars soms met ingesloten fossielen. Copal is jonge barnsteen. Het is honinggeel tot roodbruin van kleur en doorzichtig tot doorschijnend.


Werking
Barnsteen of amber is een krachtige reinigende steen (van lichaam en energielichaam) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie. Fysiek kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, milt, nieren, keel en galblaas. Het is zeer effectief bij ongedierte op het lichaam : teken, luizen, vlooien ... Bij het dragen van barnsteen komen ze zelfs niet tot bij jou. Het vermindert gewrichtsklachten en versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen.


Toepassingen
Barnsteen kan je bij je dragen of kan enige tijd op een plek waar de werking nodig is op het lichaam gelegd worden Barnsteen kan het beste langere tijd gedragen worden. Bij baby's en kleine kinderen helpt barnsteen beter als de moeder de steen eerst een tijdje gedragen heeft.


Sterrenbeeld
Teken van de dierenriem: Barnsteen is de steen van Leeuw en Tweelingen, brengt zon en optimisme.


Chakra
Zonnevlecht (3e)


Vindplaats
De belangrijkste vindplaats van barnsteen is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Nederland, Syriƫ, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.