!
!
beryl-hanger_

BERYL

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

 

 

Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Enkele bekende beryl-varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet, (roze), bixbiet (rood) en goudberyl (goudgeel).

KENMERKEN
Beryl leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u ècht moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beryl staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen*. Wordt vaak gebruikt voor kristallen bollen. Het opent en activeert het kruin- en zonnevlechtchakra*.
Op psychisch niveau stimuleert beryl moed, verlicht stress en kalmeert de geest. Met zijn vermogen om verstrooiingen uit te filteren en overprikkeling tegen te gaan moedigt het een positieve visie aan. Het ontmoedigt angst en te veel analyseren. Emotioneel wekt beryl opnieuw liefde op in mensen die getrouwd zijn, maar lusteloos zijn geworden.
GENEZING
Beryl helpt de uitscheidende organen, versterking van de longen en de bloedsomloop, en vergroting van de weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beïnvloedt lever, hart, maag en ruggengraat. Beryl is een sedatieve steen die als elixer kan gebruikt worden om keelinfecties te genezen : gebruik het edelsteenwater uitwendig.
POSITIE
Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het waarzeggen met kristallen*.

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Gouden beryl is een 'zienersteen'die wordt gebruikt in rituele magie en helpt bij het waarzeggen en bij magische activiteiten. Dit kristal bevordert een zuivere bestaanswijze. Het brengt iemand initiatief en onafhankelijkheid bij en stimuleert de wil om te slagen en het vermogen om potentieel te verwezenlijken. Beryl opent het kruin- en zonnevlechtchakra.

Morganiet (roze beryl) trekt liefde aan en onderhoudt haar. Het moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan en schept ruimte om van het leven te genieten.
Als roze steen activeert en reinigt het het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel. Deze steen helpt u de ontsnappingsroutes, de geslotenheid van geest en zelfzucht te herkennen die spirituele vooruitgang blokkeren.
Morganiet helpt u bewust te worden van de miskende behoeften van de ziel en om onvervulde emotionele behoeften en verzwegen gevoelens te herkennen.
Dit krachtige kristal heeft bewuste of onbewuste weerstand tegen genezing en transformatie op, verandert de slachtoffermentaliteit en maakt het hart ontvankelijk voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Tevens houdt het het emotionele lichaam stabiel wanneer zich psychosomatische veranderingen voltrekken.
Bij gebruik als geneeskrachtige steen beïnvloedt morganiet stress en stressgerelateerde ziekten. Door de cellen van zuurstof te voorzien en ze te reorganiseren helpt het bij behandeling van tuberculose, astma, emfyseem, hartkwalen, duizeligheid, impotentie en longblokkades.
Bixbiet (rode beryl) opent de basischakra's en voorziet ze van energie. (Zie ook smaragd)