!
!
obsidiaan-zwart-hanger

Obsidiaan

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

OBSIDIAAN alle soorten (onderaan Apachetraan en Sneeuwvlok obsidiaan speciaal uitgebreid uitgelegd) Er is ook de blauwe Andarra obsidiaan, anders genoemd The Siberian Blue uit Siberië. Er is ook de regenboog obsidiaan, de gaja obsidiaan (groene kleur) ... zeer befaamd de zwarte obsidiaan... de bruine zachtere obsidiaan (Mahony) ...  Kijk eens bij de hangertjes bij Engelen-levensvreugde in het winkeltje

Uitgebreide uitleg:
KLEUR bruin, zwart, blauw (doorschijnend), groen (doorschijnend), regenboog, rood-zwart, zilver, goudglanzend
UITERLIJK glanzend, opaak, glasachtig; alle formaten, soms getrommeld
ZELDZAAMHEID sommige kleuren zijn goed verkrijgbaar, andere zeld¬zaam; sommige blauwgroene kleuren zijn kunstmatig
VINDPLAATS Mexico en wereldwijd
KENMERKEN Obsidiaan is gesmolten lava dat zo snel is afgekoeld dat het niet heeft kunnen kristalliseren.
Het is een steen zonder grenzen of beperkingen en daardoor werkt het snel en krachtig.
De waarheidlievende, weerspiegelende eigenschappen leggen meedogenloos gebreken, zwakheden en blokkades bloot.
Het geeft aan hoe u alle destructieve en verzwakkende omstandigheden kunt verbeteren en stimuleert uw ontwikkeling.
Het moet zorgvuldig worden behandeld en kan het best onder leiding van een ervaren therapeut gebruikt worden, want het kan negatieve emoties en onplezierige waarheden aan het licht brengen.
Onder deskundige leiding zijn zijn zuiverende eigenschappen zeer waardevol.
Het biedt diepgaande genezing van de ziel en vergemakkelijkt de terugkeer naar vorige levens om knagende emoties of trauma's van vroeger te genezen.
Deze krachtige steen vormt een schild tegen negativisme.
Obsidiaan biedt een aardend koord* vanaf het basischakra* tot het middelpunt van de aarde, absorbeert negatieve energieën uit de omgeving en geeft kracht in tijden van nood.
Het biedt hulp aan gevoelige mensen, weert psychische aanvallen* af en verwijdert negatieve spirituele invloeden.
Een groot stuk obsidiaan kan zeer effectief zijn voor het opheffen van geopathische belasting* of voor het absorberen van milieuvervuiling, maar het is geneigd de waarheid voor iedereen te kijk te zetten.
Veel mensen vinden zijn effecten te krachtig en gebruiken liever een 'mildere' steen. Obsidiaan is echter zeer nuttig voor therapeuten, want het biedt niet alleen toegang tot de kern van het probleem, maar verwijdert ook energieën die daarbij vrijkomen. Zwart of mahoniekleurig obsidiaan is het geschiktst voor dat doel; mahonie is zachter dan zwart.
Een stuk obsidiaan naast het bed of onder het kussen kan geestelijke stress en spanning opheffen en een kalmerend effect hebben, maar het kan ook de oorzaken van die stress onthullen.
Die oorzaken moeten worden aangepakt voordat er weer sprake kan zijn van rust.
Een van de mildere vormen van obsidiaan, zoals apachentraan of sneeuwvlokobsidiaan, is daar het geschiktst voor.
Omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.
Spiritueel versterkt obsidiaan de doelgerichtheid van de ziel.
Het verwijdert energieblokkades, verlicht spanning en integreert de psychische schaduw ten behoeve van spirituele integriteit. Het verankert de geest in het lichaam.
Deze steen bevordert groei op alle niveaus, stimuleert de verkenning van het onbekende en opent nieuwe horizonten.
Op geestelijk niveau zorgt obsidiaan voor helderheid van geest en heft verwarring en hinderlijke overtuigingen op. Maar dit kan het doen door volkomen duidelijk te maken wat de oorzaak van een geestelijke stoornis of ongemak* is. Als de oorzaak eenmaal duidelijk is, breidt obsidiaan het bewustzijn uit en gaat vol vertrouwen het gebied van het onbekende binnen.
Op het psychische vlak helpt obsidiaan u te ontdekken wie u werkelijk bent. Het confronteert u met uw schaduwzijde en leert u hoe u die moet integreren.
Deze steen helpt u ook verouderde gedragspatronen te herkennen.
Obsidiaan heft emotionele blokkades en oude trauma's op en geeft diepte en helderheid aan emoties. Het bevordert mededogen en kracht.
GENEZING De grootste gave van obsidiaan is inzicht in de oorzaak van een ziekte. Het stimuleert de spijsvertering, ontgift en heft blokkades en spanningen op in de fysieke en verfijnde lichamen*, waaronder verharde arteriën. Het verlicht pijn bij artritis, gewrichtsproblemen, krampen en verwondingen.
Een elixer is weldadig bij shock.
Dit kristal vermindert tevens bloedingen en is weldadig voor de bloedsomloop. Het verwarmt de ledematen en kan gebruikt worden om een vergrote prostaat te laten slinken.
POSITIE Leg het op een relevante plaats. Gebruik het als bol of spiegel bij het waarzeggen met kristallen*.

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Zwart obsidiaan is een zeer krachtige en creatieve steen. Het aardt de ziel en de spirituele krachten in het fysieke niveau, stelt ze onder leiding van de bewuste wil en maakt het mogelijk spirituele energieën op aarde te manifesteren. Uw zelfbeheersing neemt toe door het gebruik van deze steen.
Zwart obsidiaan confronteert u met uw ware zelf en leidt u diep in het onderbewuste.
Het brengt onbalans en donkere eigenschappen aan het daglicht en accentueert verborgen factoren.
Het versterkt alle negatieve energieën, zodat ze ten volle kunnen worden ervaren en dan losgelaten.
Dat genezende effect gaat terug tot uw vorige levens en kan invloed hebben op de voorouderlijke lijn*.
Zwart obsidiaan destilleert uit het verleden vruchtbare energie voor de groei van de ziel.
Het keert machtsmisbruik in het verleden om en pakt machtskwesties op alle niveaus aan.
Dit kristal leert u dat macht niet betekent dat persoonlijke macht moet worden uitgebreid, maar dat macht ten goede van iedereen moet worden gekanaliseerd.
Zwart obsidiaan biedt bescherming, verdrijft negativisme en verjaagt niet-liefdevolle gedachten.
Het vergemakkelijkt de bevrijding van oude liefdes en biedt steun bij verandering.
Sjamanen gebruiken het bij ceremoniën om fysieke stoornissen op te heffen en vanwege zijn profetische eigenschappen.
Bollen zwart obsidiaan zijn krachtige hulpmiddelen bij het mediteren en waarzeggen, maar mogen alleen gebruikt worden door mensen die goed weten om te gaan met wat ze zien. Helder kwarts helpt te aarden en te verwoorden wat wordt onthuld.
Zwart obsidiaan dat op de navel wordt gelegd, aardt spirituele energie in het lichaam. Kort boven het derde oog* gehouden doorbreekt het geestelijke barrières en heft geestelijke conditioneringen op.
Blauw obsidiaan helpt bij astrale reizen en waarzeggen en versterkt telepathie. Het activeert het keelchakra* en ondersteunt communicatieve vaardigheden.
Bij genezing opent blauw obsidiaan de aura* om helende energie te ontvangen. Erg nuttig bij spraakgebreken, oogkwalen, de ziekte van Alzheimer, schizofrenie en meervoudige persoonlijkheidsstoornis.
Op de betreffende plek gelegd verlicht het de pijn.
Blauwgroen obsidiaan opent de chakra's van hart en keel en maakt het gemakkelijker de waarheid vanuit het hart te vertellen.
Het biedt hulp bij reiki-therapie en brengt lichaam, ziel en geest in evenwicht.
Blauwgroen obsidiaan bevordert de opname van vitamine A en E en verbetert het zien in het donker.
Staalblauw obsidiaan is een intuïtieve steen. Het vergemakkelijkt waarzeggen, in trance geraken, psychische communicatie en de terugkeer naar vorige levens.
Het opent het derde oog en helpt bij innerlijke reizen. Zoals elke obsidiaansoort heeft ook deze toegang tot de wortels van problemen en schept evenwicht in energievelden.
De steen verbetert radionische* straling en is effectief als pendel bij het wichelen.
Het maakt een patiënt ontvankelijker, behandelt een misvormde ruggengraat en beknelde wervels, stoornissen in de bloedsomloop, gezwellen en krampen.
Als elixer geneest het de ogen.
Goudglanzend obsidiaan is met name effectief bij het waarzeggen met kristallen*.
Het raakt de kern van een probleem en laat zien wat nodig is voor genezing, maar alleen samen met andere kristallen kan er genezing worden bereikt.
Psychisch heft het elk gevoel van nietigheid en elk egoconflict op.
Het vermindert de betrokkenheid bij het ego en geeft kennis van spirituele richtingen.
Bij genezing schept goudglanzend obsidiaan evenwicht in energievelden.
Groen obsidiaan opent en zuivert de chakra's van hart en keel. Het verwijdert te strakke banden van andere mensen en beschermt tegen herhaling. Bij genezingen behandelt het de galblaas en het hart. Let erop dat u echt obsidiaan gebruikt en geen glas.
Mahonie-obsidiaan heeft een vriendelijker energie dan zwart obsidiaan.
Het resoneert met de aarde, zorgt voor een goede aarding, beschermt, geeft kracht in tijden van nood, heft energieblokkades op en stimuleert groei op alle niveaus.
De steen verstevigt een zwakke aura en herstelt de juiste rotatie van het heiligbeen- en zonnevlecht-chakra. Op het lichaam gedragen verlicht het pijn en verbetert de bloedsomloop.
Regenboogobsidiaan is een van de mildere soorten, maar met krachtige beschermende
eigenschappen. U leert er uw spirituele aard door kennen. Het snijdt de banden van oude liefde door en vult de energie van het hart aan.
Als hanger gedragen absorbeert het negatieve energie uit de aura en verwijdert stress uit het lichaam.
Rood-zwart obsidiaan verheft de kundalini'-energie. Het bevordert vitaliteit, mannelijkheid en broederschap.
Bij genezingen behandelt het koorts en verkoudheid.
Zilverglanzend obsidiaan verbetert meditatie.
Zoals alle soorten obsidiaan is het een spiegel van het innerlijk. Het biedt voordelen gedurende het hele leven en brengt geduld en volharding bij.
Erg nuttig bij reizen buiten het lichaam, want het verbindt het astrale lichaam met het fysieke en brengt zodoende de ziel terug in zijn fysieke incarnatie.

Apachetraan
KLEUR zwart
UITERLIJK klein, vaak tandvormig en door water uitgesleten; doorschijnend wanneer tegen het licht gehouden
ZELDZAAMHEID algemeen
VINDPLAATS Verenigde Staten
AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN
Apachetraan is een vorm van zwart obsidiaan, maar is veel zachter in het gebruik.
Ook deze obsidiaansoort haalt negativisme boven tafel, maar zo traag dat dat kan worden getransformeerd.
Erg geschikt voor het absorberen van negatieve energie en het beschermen van de aura*.
Dit kristal aardt en reinigt het aardechakra*.
Het biedt troost, geeft inzicht in de oorzaak van de droefheid en verlicht oude grieven.
Het stimuleert analytische vaardigheden en bevordert vergevensgezindheid.
Een apachetraan heft zelfopgelegde beperkingen op en vergroot de spontaniteit.
GENEZING De steen verbetert de opname van vitamine C en D, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en is goed tegen spierkrampen.
POSITIE Mannen op de buik, vrouwen op de borst.

Sneeuwvlok obsidiaan
KLEUR zwart en wit
UITERLIJK zwart-wit gevlekt, alsof er sneeuwvlokken vaak klein en getrommeld op zitten;
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS wereldwijd
AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN
Op het heiligbeenchakra gelegd kalmeert en verzacht dit kristal en brengt het u in de juiste geestestoestand om ingesleten gedragspatronen onder ogen te zien.
Het leert u fouten evenzeer te waarderen als successen.
Deze zuivere steen schept evenwicht in lichaam, ziel en geest.
Het leert u stressvolle mentale patronen te herkennen en los te laten en stimuleert kalmte en innerlijke centrering.
Met behulp van sneeuwvlokobsidiaan worden isolement en eenzaamheid versterkt en kunt u gemakkelijker in meditatie opgaan.
GENEZING De steen is goed voor de aders en het skelet en verbetert de bloedsomloop. Als elixer te gebruiken voor huid en ogen.
POSITIE Leg het op een relevante plaats of gebruik het als elixer.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL