!
!
opaal kleurloos-girasol

Opaal

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

OPAAL onderaan ENGELEN EN OPAAL

korte uitleg:
OPSOMMING EN UITLEG OOK ALLE SOORTEN OPAAL. Ik volg ze niet allemaal, U kan ze vragen, indien ze te verkrijgen zijn kan ik ze voor U opvragen.

Agaatopaal of Opaalagaat : agaat met dunne opaallaagjes
Edelopaal : Het opaliseren van deze edelsteen, een regenboogachtige schittering die veranderd met de gezichtshoek, wordt veroorzaakt door zeer kleine bolletjes christobaliet. Waterverlies kan het opaliseren verminderen. Edelopaal is gevoelig voor druk, zuur, loog en stoten.
Gewone opaal : meestal ondoorzichtig, zonder kleurenspel
Giravel : bijna kleurloze vuuropaal; doorzichtig met blauwachtig golvend lichtspel
Glasopaal = hyaliet
Honingopaal is genoemd naar de honinggele kleur
Houtopaal = versteend hout
Irisopaal : kleurloos tot licht bruinige vuuropaal; doorzichtig
Lederopaal = donkerbruin
Melkopaal : doorschijnend met witachtige parelmoerachtige glans
Mosopaal = melkopaal doorgroeid met dendrieten
Opaalmatrix of opaline : bandachtige vergroeiing van edelopaal met het moedergesteente
Parelmoeropaal of cacholong : ondoorzichtig tot doorschijnend; melkwit tot gelig en lichtblauw met parelmoerglans
Porseleinopaal = ondoorzichtige melkopaal : enkel in knuffelsteen
Prasopaal of chrysopaal : ondoorzichtig appelgroen
Vuuropaal : oranjerode kleur; niet opaliserend; meestal melkachtig troebel; drukgevoelig
Wasopaal : geelbruin met wasglans
Wateropaal of hydrofaan : geouderde edelopaal, door waterverlies troebel geworden; wordt door wateropname weer doorschijnend en opaliserend
Witte opaal : edelopaal met witte of licht gekleurde grondkleur
Zwarte opaal : edelopaal met donkergrijze, donkergroene of grijszwarte grondkleur
dendritisch opaal = andesopaal roos
Samengevat :
Een opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), vuuropaal (oranje met parelmoerglans), edelopaal (sterk iriserend), Andes opaal, gyrasol opaal en chrysopaal.Andesopaal
- Familie : kwartsen
- Samenstelling : waterhoudend siliciumdioxyde. De steen is doorzichtig tot ondoorzichtig en komt voor in wit, grijs, oranje, zwart, gedeeltelijk opaliserend. De fluorescentie is bij witte opalen wit blauwachtig, bruinachtig, groen; bij de vuuropaal groenig tot bruin.
- Astrologie : Neptunus, Vissen. Maan
- Naamgeving : uit het oudindisch ‘upala’ = 'edelsteen'
- Wekt het emotionele, de hartstochten en het erotische op
- Versterkt de longen
- Beschermt tegen ongeluk
- Spiritueel : Voorspelt de toekomst door mat worden en kleurveranderingen. Kan onstandvastig maken en begoocheling aantrekken.
Opaalagaat = agaat met opaallagen in wisselende kleuren
Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie).
Naast deze algemene eigenschappen hebben Andes opaal, gyrasol en vuuropaal de volgende aanvullende eigenschappen:
Andes opaal is een steen die heel sociaal georienteerd is. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Andes opaal is goed voor hartklachten en stimuleert dagdromen.
Gyrasol (kleurloos opaal)bevordert innerlijke rust, geeft inzicht in het onderbewuste en helpt tegen spanningen, gezwollen lymfen en andere klachten aan de lymfenklieren.
Vuuropaal is een dynamische en vitaliserende steen. Het maakt enthousiast, spontaan, levendig, impulsief, vrolijk en geeft hoop en steun. De steen stimuleert veranderingen, nieuwe ideeën en initiatieven en zet aan tot handelen. Vuuropaal kan opgekropte emoties naar boven laten komen en beschermt tegen gevaar. Fysiek is vuuropaal goed bij energiegebrek en heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, nieren, onderrug en onderbuik en darmen.

Chakra
Allemaal.
Chemische eigenschappen
Samenstelling: SiO2.nH2O, hardheid: 5-6 & dichtheid: 2.

OPAAL en ENGELEN
Engel Pistas Sophia (engel van geloof en wijsheid)

Eigenschappen: opaal is strikt genomen geen kristal, want het heeft geen kristallijne structuur (regelmatige ordening van atomen).
Er zijn twee soorten opaal - gewoon en kostbaar.
Gewoon opaal heeft geen gekleurde vlammen, maar kan elke kleur hebben, van transparant of wit tot zwart.
Kostbaar opaal, dat gekleurde vlammen heeft (meestal regenboogkleurige), resoneert met de engel Pistas Sophia.
Ze wordt in de gnostische leer beschouwd als de moeder van de hogere engelen.
De hogere engelen zijn de engelen van de stralen die voor de troon van God staan.
In India wordt opaal beschouwd als de godin van regenbogen die in steen wordt veranderd als ze vlucht voor de avances van de andere goden.
Psychologisch: opaal kan emotionele toestanden intensiever maken. Mysterieuze opalen bevatten de wonderen van de lucht - vonkende regenbogen, vuurwerk en bliksems.
Ze zijn inspirerend en zijn door kunstenaars gebruikt om hemelse inzichten te krijgen. Kostbaar opaal is zeer motiverend en een uitstekend hulpmiddel voor visualisatie.
Mentaal: opalen laten u precies zien welke geestelijke toestanden in het verleden hebben geleid tot uw huidige emotionele onbalans.
Brengt licht in uw duisternis en afstemming door beweging.
Emotioneel: opaal opent deuren naar het wonder van genezing - het laat u zien hoe u wonderen in uw leven kunt bewerkstelligen. Reinigt en heelt oude emotionele wonden.
Fysiek: herstelt hormonale onbalans. Goed bij fysieke uitputting en emotionele of mentale 'burn-out'.
Genezing: vergroot de wilskracht, vernieuwt de levenswil, bestrijdt koorts en bevordert fysiek en spiritueel gezichtsvermogen en inzicht.
Positie: leg of draag het op het hartchakra of op de plaats die uw intuïtie aangeeft. Opaal vormt ook uitstekende edelsteenessence.
Zeldzaamheid: verkrijgbaar, maar duur
Herkomst: Wereldwijd, de beste exemplaren worden in Australië gevonden


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL