!
!
vanadeniet-a-ruw-p-kg

Vanadiniet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

VANADINIET

Korte uitleg:
Vanadeniet is een aardende steen door zijn sterke connectiviteit met de aarden. Hij zorgt ervoor dat je chakra's weer in balans komen, heft blokkades op en maakt je ontvankelijk voor inzichten op spiritueel niveau. Vanadeniet zorgt voor helden denken gecombineerd met vastberadenheid. Hij maakt je avontuurlijker en bereid om meer risico te nemen. Vanadeniet beschermd je tegen elektromagnetische straling.

Sterrenbeeld: Onbekend
Kleur: Roodbruin, geel/oranje
Maand: Onbekend
Chakra: Heiligbeen chakra (2e) en de chakra onder de voeten (aardechakra)

Uitgebreide uitleg:
KLEUR oranje-bruin, rood-bruin, geel-bruin, rood, oranje, geel
UITERLIJK heel kleine, heldere, doorzichtige kristallen op een matrix
ZELDZAAMHEID in gespecialiseerde winkels verkrijgbaar
VINDPLAATS Verenigde Staten
KENMERKEN Vanadiniet is een uitstekende steen voor mensen die problemen hebben met het accepteren van hun lichamelijkheid.
Het heeft een sterke band met het aardechakra* in het aardelichaam onder uw voeten. Vanadiniet aardt de ziel in het fysieke lichaam en helpt deze zich in de aardse omgeving op zijn gemak te voelen.
Het waakt voor energieverspilling en leert u hoe u energie op fysiek niveau kunt behouden.
Het kristal is een nuttig hulpmiddel bij meditatie, want het sluit hersenspinsels buiten en bevordert zo een 'geestloze'toestand.
U kunt het tevens gebruiken om uw bewustzijn te richten op paranormale visioenen en reizen. Het heeft de macht om een intern kanaal in het lichaam te openen en een stroom van universele energie te ontvangen.
Deze energie brengt de chakra's op één lijn en leidt het hogere zelf in het fysieke lichaam, zodat een diepe innerlijke vrede mogelijk wordt.
Op geestelijk niveau vult vanadiniet de kloof tussen gedachte en intellect.
Het helpt u om doelen vast te stellen en deze na te streven.
Omdat het hersenspinsels buitensluit, kunnen inzicht en rationeel denken zich verenigen tot een leidende innerlijke stern.
Deze steen gaat geldverspilling tegen. Leg hem in de rijkdomhoek van uw huis of stop een klein stukje ervan in uw portemonnee.
Vanadiniet is giftig en u moet elixers volgens de indirecte methode bereiden.
GENEZING Vanadiniet helpt bij ademhalingsproblemen zoals astma en longinfecties. Het vergemakkelijkt een golvende ademhaling en werkt goed in geval van chronische uitputting en blaasaandoeningen.
Een elixer van dit kristal mag alleen inwendig worden gebruikt als het volgens de indirecte methode is bereid.
POSITIE Leg het opeen relevante plaats of wrijf het elixer over de borstkas. Als u het gebruikt om uw lichamelijkheid beter te accepteren, dient u het elixer (indirecte methode!) een paar weken lang in te nemen.

Werking Vanadiniet:
Klachten verminderen:
Vanadiniet vermindert mentale ruis, malende gedachten of storende gedachten. Hij zorgt ervoor dat je niet je energie verspild en helpt bij chronische vermoeidheid. Vanadeniet werkt heilzaam bij problemen aan de ademhalingswegen zoals astma of longproblemen en heeft een heilzame werking op ontstekingen. De steen beschermd energetisch tegen ouderdomsverschijnselen en is nuttig bij menopauze (man/vrouw)
Eigenschappen bevorderen:
Vanadeniet bevordert de concentratie, focus, het helder denken en maakt je doelgericht. Hij stimuleert de hersencentra, je creativiteit en seksualiteit. Vanadeniet bevordert de aanmaak van hormonen geeft je gevoel van overwinning, zelfvertrouwen, vastberadenheid, wilskracht, vitaliteit, en uithoudingsvermogen. De steen geeft je huiselijk gevoel en maakt dat je je op je gemak voelt en helpt je bij acceptatie.
Toepassing:
Vanadiniet is een giftige steen en kun je niet op de huid dragen of innemen. Wel kun je hem op een relevante plek neerleggen. De steen mag wel voor elixer gebruikt worden maar dan alleen wanneer de steen niet direct met het water in contact komt. Bijvoorbeeld in een afgesloten buis (waterwand). Het elixer is zeer geschikt om op de borstkas aan te brengen als een oliemengsel wanneer er problemen zijn met de ademhalingswegen. Vanadeniet is ook goed voor wichelroede lopers en pendelaars doordat het je meer feeling geeft met je instrument dat je gebruikt. Ook zeer geschikt om in je omgeving te hebben wanneer je wilt mediteren of bij astraal reizen.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL