!
!
saffier hanger

Saffier

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

SAFFIER

korte uitleg:
SAFFIER
- Familie : korundstenen
- Alias : Leucosaffier kleurloos, Padparasha roze-oranje (Werking: Padparadscha is een variant van saffier en werkt zachter dan de blauwe saffier. Versterkt daarbij het lymfesysteem en de weerstand, de milt en het beenmerg. Padparadscha helpt bij slapeloosheid, slaapgebrek, nerveuze stress en waanzin, veroorzaakt door slaaptekort. Padparadscha helpt om negatieve eigenschappen om te zetten in positieve energie. Helpt vrienden te kiezen die bij je passen. Padparadscha vermindert en heelt gierigheid, onhebbelijkheid, en relatieangst, sterrebeeld : kreeft net zoals de roze saffier)
- Samenstelling : aluminiumoxyde. De steen is doorzichtig, maar er komen ook ondoorzichtige kwaliteiten voor. De gele saffier heeft een zwak oranje fluorescentie en de kleurloze saffier een oranjegeel of violette fluorescentie. Saffier komt voor in diverse kleurnuances: kleurloos, rose, oranje, geel, groen, blauw, violet, zwart. De naam saffier wordt gebruikt voor alle niet rode korundstenen (rood is robijn); is de naam alleen saffier, dan wordt de blauwe bedoeld, bij alle andere wordt de kleurnaam toegevoegd (gele saffier etc.). De kleurende stoffen in blauwe kleuren zijn ijzer en titaan, bij de violette vanadium, bij gele en groene varianten een klein ijzergehalte, en chroom veroorzaakt de rode kleur. Leucosaffier is de kleurloze kwaliteit (leuco komt van het grieks voor 'wit'). Padparasha is de oranjegele saffier.
- Astrologie : Mercurius (gele), Venus, Stier (blauwe)
- Naamgeving : van het Griekse ‘sappheiros’ (blauw)
- Is goed voor : de binding (blauwe), de gemoedsrust, het huwelijk (samen met de diamant), de kuisheid (blauwe), toewijding (blauwe), verbeeldingskracht (blauwe), energie-opname via de voeten, waarheidsliefde (blauwe). Werkt koortswerend (blauwe).
- Tegen : astma, bloedingen, bloeduitstortingen (witte of gele blauwe), melancholie (blauwe), oogaandoeningen (witte of gele blauwe), slapeloosheid, vergiftiging(blauwe), zenuwachtigheid(witte of gele blauwe)
- Versterkt : de luchtwegen, het meevoelen (blauwe), de ogen
- Geeft : blijheid, concentratievermogen (witte of gele blauwe), reine en milde gedachten (blauwe), gedachtenconcentratie, gemoedsrust (blauwe), een reine levenswandel (blauwe), gelukkige liefde (blauwe), trouwe liefde (blauwe), mildheid, reinheid, vertrouwen (blauwe), vriendschap (blauwe), nuttige vrienden
- Beschermt tegen zwarte magie (blauwe)
- Spiritueel : Ontwikkelt profetische gaven (blauwe). Saffier is de steen van genezers en yogis
- Extra : trekt goede mensen aan (blauwe); doet onschuld bewaren (witte of gele blauwe); ondersteunt verloving (samen met diamant).
Saffierkwarts = Blauwkwarts
Watersaffier : IOLIET

Uitgebreide uitleg:
KLEUR blauw, roze, geel, groen, zwart, purper
UITERLIJK glanzend, gepolijst doorzichtig; vaak klein, als gewolkt stuk groter
ZELDZAAMHEID sommige saffierkleuren (korenblauw) zeldzaam door uitputting, de meeste gemakkelijk verkrijgbaar als ongesneden stenen. De australische saffier is meestal bewerkt : de kleur is door verhitting blauwer dan oorspronkelijk.
VINDPLAATS Myanmar, Tsjechië, Brazilië, Kenia, India, Australië, Sri Lanka
KENMERKEN Saffier staat bekend als de steen van wijsheid; elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid.
Het focust en kalmeert de geest en verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning. Het schenkt gemoedsrust en sereniteit, zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak, en herstelt het evenwicht in het lichaam.
Deze steen heft depressies en spirituele verwarring op en bevordert de concentratie
Saffier brengt voorspoed en trekt allerlei geschenken aan.
Op de keel geplaatst heft saffier frustraties op en vergemakkelijkt het zelfexpressie.
GENEZING Saffier kalmeert overactieve lichaamssystemen en reguleert de klieren.
Het geneest de ogen, verwijdert onzuiverheden en gaat stress tegen.
Het behandelt bloedstoornissen en vermindert overmatige bloedingen, versterkt de aders en verbetert hun elasticiteit.
POSITIE Leg het rechtstreeks op het lichaam. Draag het aan de vinger of leg het op een relevante plaats.
SPECIFIEKE KLEUREN Elke kleur van saffier heeft naast de algemene kenmerken zijn eigen unieke eigenschappen:

Zwart saffier biedt bescherming en werkt centrerend.
Het wekt vertrouwen in uw eigen intuïtie, biedt meer kansen op een baan en helpt u een baan te behouden.

Blauw saffier zoekt naar spirituele waarheid en wordt traditioneel geassocieerd met liefde en zuiverheid.
Het is zeer effectief voor het genezen van de aarde en de chakra's*.
Deze kalme steen helpt u op het spirituele pad te blijven en wordt bij sjamaanrituelen gebruikt om negatieve energieën om te zetten.
Blauw saffier opent en geneest het keelchakra en de schildklier, en bevordert zelfexpressie en het uitspreken van uw waarheid.

Groen saffier verbetert het zien, zowel innerlijk als uiterlijk, en het herinneren van dromen. Het stimuleert het hartchakra en zorgt voor loyaliteit, trouw en integriteit.
Het bevordert mededogen en begrip voor de zwakten en unieke kwaliteiten van andere mensen.
Vertrouwen in en respect voor andermans overtuigingen worden door deze steen in ere gehouden.

Roze saffier werkt als een magneet om in uw leven alles aan te trekken wat u nodig heeft om u te ontwikkelen.
Deze snel werkende steen leert u om uw emoties te beheersen, heft emotionele blokkades op en integreert de omgezette energieën.

Purperen saffier is opwekkend. Het bevordert de meditatie, stimuleert het kruinchakra* en het opstijgen van de kundalini*, en maakt spiritualiteit toegankelijk.
Het activeert de pijnappelklier met zijn band met paranormale vermogens en stimuleert visionaire kwaliteiten.
Een zeer kalmerende steen voor emotioneel instabiele mensen.

Koningssaffier verwijdert negatieve energieën uit chakra's en stimuleert het derde oog* om toegang tot informatie te krijgen die noodzakelijk is om te groeien. Het leert u om verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen gedachten en gevoelens, en behandelt hersenstoornissen, zoals dyslexie.

Stersaffier heeft inwendig een vijfpuntige stervorm. Deze zeldzame steen trekt u naar binnen en opent de intuïtie. Het kristal laat uw gedachten centreren en helpt u vooruit te lopen op de intenties van andere mensen.
Naar verluidt heeft het contact met buitenaardse wezens.
Deze steen biedt zeer veel bescherming en verwijdert obstakels van uw spirituele pad. Stersaffier wordt meestal geslepen in cabochon-vorm (halve ovalen bol) om de ster te vangen en beter te laten uitkomen. Deze wordt nooit gefacetteerd.

Wit saffier helpt u toegang te krijgen tot uw potentieel en uw levensdoel.
Wit saffier heeft een zeer zuivere energie. Het opent het kruinchakra, neemt het spirituele bewustzijn mee naar een zeer hoge ruimte en opent kosmisch bewustzijn*.

Geel saffier trekt rijkdom naar uw woning aan. Leg het in een geldkistje om voorspoed en verdiensten te doen toenemen.
Als u het draagt, dient " het uw lichaam” te raken.
Geel saffier stimuleert het intellect en verbetert de algehele focus, zodat u alles in een groter verband kunt zien. Als elixer verwijdert het gifstoffen uit het lichaam.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL