!
!
sodaliet-hanger_20210826144733

Sodaliet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

SODALIET

korte uitleg:
- Samenstelling : chloorhoudend natriumaluminiumsilicaat. De steen is ondoorzichtig tot doorschijnend blauwgrijs; de fluorescentie is sterk oranje. Meestal doorgroeid met kleine adertjes van calciet.
- Naamgeving : slaat op het natriumgehalte ("sodium" is het Engelse woord voor natrium).
- Is goed voor : Rustgevend bij alle problemen in verband met zenuwziekten. Ondersteunt lever, pancreas, nieren, eierstokken, zaadballen en bevordert de slaap. Regelt cholestorol en harmoniseert de endocriene klieren en de stofwisseling.
- Tegen oorsuizen, duizeligheid, geestelijke vermoeidheid, onrust, angsten en prikkelbaarheid, electromagnetische straling
- Geeft : zelfvertrouwen, standvastigheid, verhelderende inzichten en innerlijke vrede.
- Spiritueel : stimuleert het spiritueel leven en slaat een brug tussen het bewuste en het onbewuste om gevoelens van schuld en boete te elimineren.

Uitgebreide uitleg:
KLEUR blauw
UITERLIJK gevlekt donker- en lichtblauw-wit, vaak getrommeld; alle formaten
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS Noord-Amerika, Frankrijk, Brazilië, Groenland, Rusland, Myanmar, Roemenië
KENMERKEN Sodaliet verenigt logica met intuïtie, maakt spirituele waarneming mogelijk en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke niveau. Het stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en verdiept meditatie. In een door sodaliet versterkte meditatie kunt u de geest gebruiken om de omstandigheden te begrijpen waarin u zich bevindt. Sodaliet schept een drang naar waarheid en idealisme, waardoor het mogelijk wordt trouw aan uzelf te blijven en achter uw overtuigingen te staan.
Sodaliet lost elektromagnetische vervuiling op; plaats het op computers om de straling ervan te blokkeren.
Het is nuttig voor mensen die vatbaar zijn voor het sick-buildingsyndroom* of elektromagnetische smog*.
Het is een zeer nuttige steen voor groepswerk, want het zorgt voor harmonie en solidariteit in het streven naar een doel. Het stimuleert vertrouwen en kameraadschap tussen leden van de groep en moedigt onderlinge afhankelijkheid aan.
Deze uitstekende steen voor de geest heft mentale verwarring en intellectuele gebondenheid op.
Sodaliet stimuleert rationeel denken, objectiviteit, waarheid en intuïtieve waarneming, en vergemakkelijkt de verwoording van gevoelens. Het kalmeert de geest en staat de ontvangst van nieuwe informatie toe. Sodaliet stimuleert de bevrijding van oude geestelijke conditioneringen en schept ruimte voor de toepassing van nieuwe inzichten.
Op psychisch niveau zorgt deze steen voor emotioneel evenwicht. Het kan een defensieve of overgevoelige persoonlijkheid transformeren en verdrijft oude angsten, fobieën, schuldgevoelens en controlemechanismen die u ervan weerhouden te zien wie u echt bent. Het vergroot uw zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.
Sodaliet is een van de stenen die schaduwkwaliteiten aan het daglicht brengen om ze te laten accepteren zonder ze te veroordelen.
GENEZING Sodaliet zorgt voor balans in de stofwisseling, heft calciumtekort op en reinigt het lymfstelsel.
Het herstelt schade door straling en bestrijdt slapeloosheid.
Daarnaast behandelt het de keel, de stembanden en het strottenhoofd en is het nuttig bij heesheid en een verstoorde spijsvertering. Het is koortswerend, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de opname van lichaamsvocht.
POSITIE Leg het op een relevante plaats of draag het geruime tijd.


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL