!
!
scapioliet-edelsteen-hanger

Scapioliet/scapoliet

Scapoliet werkt kalmerend en bevordert de persoonlijke groei. Hij verwijdert blokkades in de linkerhersenhelft en verlicht hierdoor emotionele trauma's opgelopen in het verleden of uit vorige levens. Het is een bekrachtende steen die je stimuleert en motiveert om je levenspad te volgen en je horizon te verbreden. Hiervoor schenkt hij je volhardendheid en discipline. Scapoliet een positieve werking op je humeur en versterkt je levenslust en helpt om van negatieve gewoontes af te komen.  Hij geeft je gevoel van persoonlijke vrijheid en eigenwaarde terug. 

  • Sterrenbeeld: 
    Onbekend 
  • Kleur: 
    Wit, geel, lichtgroen, blauw, blauwpaars

Werking Scapoliet

Scapoliet helpt bij zelfsabotage problematiek maar ook bij hevige trauma’s. Het kristal haalt nare gebeurtenissen met gemak van de persoonlijkheid af. Het zorgt voor helderheid en een positieve flow. Het kristal zorgt dat de linkerhersenhelft optimaal kan functioneren. Hierdoor worden de analytische vermogens vergroot en dyslexie problemen veelal opgelost.

Spiritueel 

De steen helpt bij het huidige levensplan en bant alle zelfsabotage problematiek uit. Deze handige heler maakt alle trauma’s die vooruitgang op het juiste pad tegenstaan inzichtelijk en probeert ze te verbannen. De steen blokkeert voorts alle saboterende invloeden van buitenaf. Het kan er zelfs voor zorgen dat personen die tot nog toe saboterend werkten behulpzaam worden. Ook overtuigingen en stemmen uit vorige levens die nu nog van negatieve invloed zijn worden weggenomen door deze krachtige steen. Scapoliet heeft de immense kracht om het bewustzijn uit de problemen te trekken en de ziels-en mens evolutie te versnellen. Zeker een aanrader voor iedereen die bezig is het spirituele pad te bewandelen en/of met klachten kampt waar maar geen oplossing voor lijkt te zijn.

Emotioneel & Mentaal

De steen brengt eenheid energie die alle trauma’s en herinneringen aan vervreemding, sabotage, zondebok of onterechte beschuldigingen wegneemt. Dit doet de steen door je te leren dat trauma’s loslaten niet het opnieuw beleven van oude wonden is maar juist gaat om het loslaten van afhankelijkheid aan die gebeurtenissen. Belangrijk aspect dat ook in LichtWesen Kwan Yin naar voor komt. Scapoliet helpt om de gebeurtenissen los te koppelen van de eigen persoonlijkheid zodat de wereld weer ervaren kan worden zoals ze is. Ook de ideale steen om zelfdestructieve patronen te breken. Daarnaast is het een goede steen bij postnatale depressie, PTSS en PMS. Angsten, verwardheid en stress zijn enorm gebaat bij deze wonder steen. Het kristal zorgt er voor dat haar drager gemakkelijker leert, zelfs met dyslexie. (zie LichtWesen aartsengel Jophiël)

Fysiek 

Ideale steen voor herstelperiodes en operaties doordat het cellulair geheugen en de calciumopname stimuleert. Daarnaast laat het de spanning op schouders en rug weg ebben. Verder bij uitstek geschikt voor spataderen, been problemen, grauwe en groene staar, incontinentie, bot aandoeningen, onrustige ogen tot aan migraine aanvallen door oog problematiek. Scapoliet geeft je inzicht en ruggengraat. Figuurlijk en letterlijk gesproken want hij bevordert ook de opname van calcium, versterkt de botten en aders.

Chakra

De steen heeft een sterke werking op het 1e chakra (manifestatie, basis) en 7e chakra (overgave & geloof, kruin). Verder hebben de diverse kleuren van de steen werking op extra chakra’s. Zo voegt de paarse variant het 6e chakra (inzicht/intuitie, 3e oog) toe. Ze werken even graag voor de andere chakra’s ook, daar waar een aandoening is.

Verzorging

Is gevoelig voor water en direct zonlicht. Beste op te laden in een edelstenenmix of maanlicht.

Vindplaats Scapoliet

Madagaskar, Noorwegen, VS, Italië, Mexico, Sri Lanka, Myanmar

Toepassing: 
Scapoliet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Hij wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Scapoliet is goed inzetbaar wanneer je door een transformatie periode gaat en idee-fixen achter je wilt laten.